InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Sedem spôsobov, ako zvýšiť svoju motiváciu k cvičeniu

01. decembra 2019
Sedem spôsobov, ako zvýšiť svoju motiváciu k cvičeniu
Snažíte sa pravidelne cvičiť, ale občas máte problém s disciplínou? Chcete jesť zdravo, ale stráca sa u vás záujem o zdravú výživu? Možno potrebujete len dávku novej motivácie.

Prinášane vám sedem spôsobov od Marca Perryho, ktorými si môžete zvýšiť svoju motiváciu nie len k cvičeniu, ale aj k zdravej strave, poprípade hocičomu inému vo vašom živote:

1. Stanovte si špecifický cieľ – stanovovanie cieľov je dôležité, ale treba si stanovovať špecifické, merateľné ciele spojené s určitým termínom ich dosiahnutia. Treba si ich napísať na papier a pravidelne pripomínať, najlepšie ráno a večer.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Napíšte si sami so sebou zmluvu – možno to znie zvláštne, ale napíšte si zmluvu s niekým iným alebo sami so sebou, ktorá vás udrží motivovaných. Zahŕňa váš cieľ, váš plán, potenciálne prekážky, dátum splnenia cieľa, podpis a dátum podpisu zmluvy. Ak do nej pridáte aj nejaké postihy za nesplnenie alebo odmeny za splnenie cieľa, bude vás motivovať ešte o trošku viac.

3. Využite svoju predstavivosť – majte predstavu o tom, ako sa po dosiahnutí svojho cieľa budete cítiť a ako budete vyzerať. Majte jasnú predstavu a pripomínajte si ju každý deň pred cvičením.

4. Nájdite si emocionálny stimul – často nás k cvičeniu vedie jeden stimul. Môže isť o strach z toho, že doplatíme na zlé zdravie alebo len túžba po tom, aby sme sa zmestili do obľúbeného oblečenia. Nájdite si ten svoj a naučte sa ho využívať vo svoj prospech vždy, keď máte chuť tréning vynechať.

5. Zapisujte si svoje pokroky – ak si nebudete svoje výsledky zapisovať, ak nebudete zapisovať svoje tréningy a stravu, nebudete mať predstavu o tom, či ste na správnej ceste za svojím cieľom. Prijímajte spätnú väzbu a upravujte si to, čo robíte, aby ste začali robiť lepšie a nepretržité pokroky.

6. Vybudujte si podpornú skupinu – stačí, keď o svojich cieľoch a plánoch poviete svojím najbližším, ktorí budú mať na vás pozitívny vplyv. Zverte sa osobám, ktoré vás v ťažkých časoch podporia a ktoré vám pravidelne budú pripomínať vaše ciele.

7. Zostávajte v kontakte so svetom fitness – neustále čítajte články alebo pozerajte videá týkajúce sa cvičenie a zdravého životného štýlu. Žijeme v dobe, kedy existuje mnoho ciesť k tomu, aby sme si udržovali spojenie s týmto zdravým životným štýlom. Môžete pritom čítať odborné články i motivačné. Oboje pomôže.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist