InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tvrdý, ale rýchly tréning pre rozvoj prsných svalov

20. februára 2020
Tvrdý, ale rýchly tréning pre rozvoj prsných svalov
Hľadáte nový tréning, ktorým by ste precvičili svoje prsné svaly? Chcete váš hrudník dostať na novú úroveň, ale nemáte na cvičenie veľa času? Potom ste na správnej adrese. Prinášame vám jeden časovo nenáročný tréning.

Možno už ste radi, že ste otvorili tento článok. Ak však chcete pokračovať v čítaní ďalej, najskôr si musíte byť vedomý varovania – keďže je tento tréning rýchly, jeho efektívnosť musí byť dosiahnutá vysokou intenzitou. Ak ste však ochotní v posilňovni drieť, potom by tento tréning mohol byť ako stvorený pre vás.

Na úvod je dobré sa poriadne zahriať – treba zahriať kĺby, väzivá i svaly. No a potom sa pôjde na intenzívne cvičenie, ktoré sa nezaobíde bez supersérií či zhadzovaných sérií, ktoré efektívnosť tréningu podporia.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako prvé sa precvičia tlaky s jednoručkami v kombinácii s rozpažovaním s jednoručkami. Tlaky urobíte v 10 opakovaniach, následne bez prestávky rozpažovania až v 15 opakovaniach. Toto zopakujete trikrát. Už vtedy budete cítiť mohutné napumpovanie. Môže sa ísť ďalej...

Ďalšie na rade budú tlaky na stroji, poprípade klasický benčpres. Vykonávať sa budú vo forme troch zhadzovaných sérií. Cieľom je dosiahnuť v každej aspoň 20 opakovaní a aspoň dve zníženia záťaže.

Nakoniec prídu ešte strihy na protismernej kladke, ktoré urobíte podľa potreby v dvoch až troch sériách po 15 až 20 opakovaní. V ideálnom prípade si po ich precvičení nájdite aj pár minút na strečing, ktorý nie je prínosný iba pre regeneráciu, ale aj pre rast svalov.

Tvrdý, ale rýchly tréning hrudníka
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Tlaky s jednoručkami
Rozpažovania s jednoručkami
3
10
15
Tlaky na stroji/benčpres 3* 20
Strihy na protismerných kladkách 2-3 15-20
* - zhadzované série (min. 2 zníženia váhy)



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist