InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Tréning, ktorým za 30 minút precvičíte celé telo. Aj doma

18. apríla 2020
Tréning, ktorým za 30 minút precvičíte celé telo. Aj doma
Chcete podporiť spaľovanie kalórií a spevniť si svaly svojho tela? Prinášame vám takú možnosť cez tento tridsaťminútový tréning, ktorý precvičí všetky vášho tela. Výhodou je, že pri ňom nie ste obmedzované len na cvičenie v posilňovni.

Tento tréning môžete robiť doma aj na čerstvom vzduchu. Potrebujete naň len základné vybavenie, ako sú jednoručné činky, šikmá lavička, prípadne fit lopta a podložka. Za krátky čas precvičíte všetky významné partie vďaka tomu, že sa pri cvičení vyučujú supersérie, pri ktorých cvičíte dva cviky po sebe bez prestávky.

Ešte pred štartom samotného tréningu odporúčame venovať pár minút ľahšiemu kardiu, ktoré vás zahreje a pripraví na záťaž. Potom budete robiť päť supersérií. Každú v troch sériách, pričom v každej sa robí 15 opakovaní.

Článok pokračuje pod reklamou


Váhy na činkách majte také, aby ste s korektnou technikou vykonali predpísaný počet opakovaní. Posledné musia byť však už náročné. Keď sa vám neskôr bude zdať, že opakovania robíte poľahky, váhu zvýšte.

Prestávky medzi supersériami udržujte na úrovni 30 sekúnd. Ak je to pre vás intenzívne až priveľmi, začnite na 60 sekundách a každým tréningom tento čas skracujte o päť až desať sekúnd. Tento tréning pritom môžete cvičiť trikrát týždenne – medzi dvoma si vždy dajte aspoň deň voľna.

Poďme teraz na samotné supersérie. Prinesú vám takéto kombinácie cvikov: skracovačky a nožničky, drepy a výpady, tlaky na ramená a kladivové zdvihy, upažovanie a tricepsový kickback, tlaky na šikmej lavici a príťahy v predklone.

Ak nevlastníte šikmú lavici, tlaky zamerané na hrudník môžete vykonávať tak, že sa opriete o fit loptu. Ak nemáte ani tú, alternatívou k tomuto cviku môžu byť kľuky s vyvýšenými nohami – napríklad na stoličke.

30-minútový tréning celého tela
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Skracovačky
Nožničky
3
15
15
Superséria:
Drepy
Výpady
3
15
15
Superséria:
Tlaky na ramená
Kladivové zdvihy
3
15
15
Superséria:
Upažovanie
Tricepsový kickback
3
15
15
Superséria:
Tlaky na šikmej lavici
Príťahy v predklone
3
15
15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist