InstagramFacebookYoutube
Tréning

Hľadáte polhodinový tréning na ráno? Tu ho máte

23. apríla 2020
Hľadáte polhodinový tréning na ráno? Tu ho máte
Objavili ste čaro ranného cvičenia a hľadáte tréning, ktorý by ráno nezabral veľa času? Prinášame vám taký, ktorý zaberie len 30 minút vášho života. A je v tom započítané aj predtréningové zahriatie.

Ak ste serióznym cvičencom, pokiaľ ide o budovanie svalov hmoty alebo sily, nebude to nič pre vás. Ak však cvičíte len kondične, tak vás poteší, že si tento tréning môžete zo sebou „vziať“ všade – aj na dovolenku.

Plusom tohto tréningu je, že ním precvičíte celé telo a nebudete potrebovať žiadne náčinie, takže na prípadných cestách nemusíte vyhľadávať posilňovne.

Článok pokračuje pod reklamou


Zahrievanie pozostáva zo troch cvikov a skákania cez švihadlo, ktoré vám nezaberú viac ako 10 minút. Zahriatie je obzvlášť dôležité ráno, keď nemáte rozhýbané kĺby a ste vychladnutí ešte zo spánku. Cviky na zahriatie sú metronómy, panvový most a doska, pri ktorej idete do pozície kľuku a naopak (push plank). Každý cvik urobíte v dvoch sériách po 15 opakovaní. Po ich vykonaní si zaskáčete cez švihadlo (môžete aj cez „virtuálne“) 2 až 3 minúty.

Hlavný tréning sa cvičí kruhovo a zaberie vám 16 až 24 minút v závislosti od toho, či budete cvičiť tri kolá alebo štyri. Prestávky medzi jednotlivými kolami udržujte na úrovni 2 až 3 minút.

Cvikov je päť a precvičíte ich všetky po sebe, kým dôjde k prestávke na vydýchanie. Postupne sa prejde cez drepy s výskokmi, kľuky, horolezca (montain climber), dosku s vytáčaním a „I-X“ poskoky znožmo (jumping jacks). Každý cvik vykonávate 30 sekúnd.

Zahrievanie
Cvik Série Opakovania
Metronómy 2 15 opakovaní
Panvový most 2 15 opakovaní
„Push plank“ 2 15 opakovaní
Skákanie cez švihadlo 1 2-3 minúty

Tréning
Cvik Série Opakovania
Drepy s výskokmi 3-4 30 sekúnd
Kľuky 3-4 30 sekúnd
Horolezec 3-4 30 sekúnd
Doska s vytáčaním 3-4 30 sekúnd
I-X poskoky znožmo 3-4 30 sekúnd
Cvičí sa kruhovým spôsobom.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist