InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XXXVI. – Ed Corney a tréning chrbta

27. mája 2020

V novej časti nášho populárneho seriálu o tréningoch legiend kulturistiky sa pozrieme na jedného kulturistu, ktorí v našich končinách nepatrí medzi tých najznámejších. Aj Ed Corney si však zaslúži vašu pozornosť.

Corneyho meno vám však môže byť predsa len povedomé. Často totiž trénoval v Gold’s Gym v kalifornskom Venice, kde sa v roku 1977 natáčal ikonický film Pumping Iron. A aj on bol po boku Schwarzeneggera, Columbua, Ferrigna, Katza či Nubreta jednou z jeho hviezd.

Ed bol dokonca tréningovým partnerom Arnolda v príprave na vrcholné súťaže v roku 1975, pretože ako jeden z mála dokázal držal so Schwarzeneggerom pri cvičení krok. Významný profesionálny titul nezískal, ale v rokoch 1994 a 1995 vyhral už ako veterán Masters Olympia.

Článok pokračuje pod reklamou


Poďme sa teraz už pozrieť, ako trénoval svoj chrbát. Jeho typický rutina bola pomerne jednoduchá. Na začiatok urobil päťkrát supersériu, v ktorej spojil príťahy veľkej činky v predklone so sťahovaním hornej kladky k hrudníku.

Následne už absolvoval len dva cviky v bežných sériách. V šiestich sériách po osem opakovaní urobil príťahy T-tyče v predklone a na koniec tréningu urobil päť sérií zhybov podhmatom, ktoré cvičil až do svalového zlyhania.

Tréning chrbta Eda Corneyho
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Príťahy veľkej činky v predklone
Sťahovanie hornej kladky k hrudníku
5
10
10
Príťahy T-tyče v predklone 6 8
Zhyby podhmatom 5 do zlyhania



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist