InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

10 dôvodov, prečo sa vám nedarí schudnúť

31. mája 2020
10 dôvodov, prečo sa vám nedarí schudnúť
Chudnutie je náročný proces, ktorý stále pre väčšinu ľudí končí sklamaním. Chcete sa tentoraz vyhnúť neúspechu? Potom sa vyhnite nasledujúcim desiatim chybám, pre ktoré sa mnohým ľuďom nepodarí aj napriek najlepším úmyslom dosiahnuť svoj cieľ.

1. Nerobíte intervalový tréning – dlhé kardio v miernej intenzite je niečo, čo vás rýchlo omrzí a čo sa stane neobľúbenou súčasťou procesu chudnutia. Časom pritom už nebude prinášať také výsledky, ako predtým. Riešením sú efektívnejšie a kratšie vysoko intenzívne intervalové tréningy.

2. Nepijete dostatok vody – pite počas dňa pravidelne a v dostatočnej miere, aby ste udržali rýchly metabolizmus, znížili si chuť do jedla a udržali vyššiu hladinu energie. Celkovo bude vaše telo fungovať efektívnejšie.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Pijete športové nápoje – pre väčšinu ľudí sú športové nápoje úplne zbytočné. Ak cvičíte menej ako hodinu a pol, vystačíte si aj s obyčajnou vodou. Športové nápoje obsahujú cenné elektrolyty, ale aj veľa cukrov a prázdnych kalórií.

4. Konzumujete proteínové tyčinky – po tréningu je dobré prijať proteínový nápoj a možno sa ako dobrá alternatíva ponúka proteínová tyčinka, no nie je tomu tak. Zväčša obsahujú viac sacharidov, tukov a kalórií, ako by bolo pri chudnutí vhodné.

5. Nejete dostatočne často – vynechávanie jedál sa vám môže vypomstiť a takmer vždy k tomu aj dôjde, keď sa vám spomalí metabolizmus a zároveň zvýši chuť do jedla. Jesť by ste mali optimálne každé dve až tri hodiny. Po cvičení ideálne do 30 minút.

6. Po večeri jete nezdravé jedlá – mnoho ľudí zaklincuje deň po plnohodnotnej večeri nezdravými jedlami pri sledovaní televízie. Môžu sa zdať ako maličkosť, ale zemiakové lupienky, sušienky či slané tyčinky sú veľkou brzdou chudnutia.

7. Necháte na seba vplývať stres – stres nie len zvyšuje hladinu kortizolu, ktorý nie je kamarátom chudnutia, ale aj vedie k ľudí k emotívnemu prejedaniu. Keď cítite stres, skúste ho z tela dostať cvičením.

8. Jete popri inej činnosti – ak máte jesť, venujte sa len jedeniu a jedzte pomaly. Inak je vaša myseľ zaneprázdnená niečím iným a vy prijímate ľahšie viac kalórií, ako by ste mali.

9. Pred a po tréningu sa nestravujete správne – ľudia často vo svoje tréningové dni precenia pred- a potréningové jedlo, ktorými príjmu viac kalórií, ako je pre dosiahnutie ich cieľa schudnúť potrebné. Ak však trénujete vytrvalostne (viac ako hodinu a pol) alebo veľmi intenzívne, nemôžete ani podceniť potréningový pokrm. Inak budete náchylnejší na prejedanie neskôr počas dňa.

10. Zanedbávate spánok – dostatočne dlhý a dostatočne kvalitný spánok je kľúčovou zložkou úspešného procesu chudnutia. Budete mať svoj apetít pod väčšou kontrolou a budete mať aj viac energie pre váš tréning.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist