InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXXVI. – Phil Heath a tréning nôh

09. decembra 2020

V tejto časti nášho seriálu o tréningoch profesionálnych kulturistov sa zameriame na skutočnú ikonu sveta bodybuildingu. Pozrieme sa na to, ako sa v posilňovni venuje svojím nohám Phil Heath.

„The Gift“ je borec, ktorého nemusíme predstavovať. Len v skratke si teda uveďme, že ide o jedného z najúspešnejších kulturistov všetkých čias, keď titul na Mr. Olympia dosiahol sedemkrát po sebe medzi rokmi 2011 až 2017. Získal tak rovnaký počet Sandowovych sošiek ako Arnold Schwarzenegger a len dvaja kulturisti ich majú v zbierke viac – Lee Haney a Ronnie Coleman.

Rodák z amerického Seattlu vo svojom tréningu neuplatňuje žiadne exotické princípy a venuje sa tomu, čo u neho funguje. Cvičí intenzívne a nešetrí tréningovým objemom.

Článok pokračuje pod reklamou


Health zvykol týždeň začínať tým najťažším v jeho rozpise, čím bol tréning nôh. Ak týždeň začínal v pondelok, tak v utorok prišli na rad hrudník s tricepsmi, v stredu oddych, vo štvrtok chrbát s bicepsmi, v piatok ramená s trapézmi, v sobotu kardio a v nedeľu oddych.

V uvádzanom tréningu precvičoval nohy desiatimi cvikmi, ktoré robil v rôznom rozsahu sérií a opakovaní. Precvičil nimi prednú časť stehien, zadnú časť stehien i lýtka. Konkrétny rozpis prináša tabuľka:

Tréning nôh Phila Heatha
Cvik Série Opakovania
Mŕtve ťahy s vystretými nohami 4 8-10
Zakopávanie v ľahu 7 10-12
Zakopávanie v sede 4 15-20
Výpony v stoji 7 10-12
Výpony na leg presse 7 10-12
Výpony v sede 4 10-12
Predkopávanie 4 10-12
Čelné drepy 3 12
Leg Press 7 7
Hacken drepy 3 12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist