InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Ako si udržať motiváciu počas vianočných sviatkov?

13. decembra 2020
Ako si udržať motiváciu počas vianočných sviatkov?
Boli by ste prekvapení, ako málo potrebujete zmeniť, aby ste si udržali svoju motiváciu cvičiť aj počas vianočných sviatkov. Kľúčom je pripraviť sa na úspech s krátkodobými vyhliadkami a spestrením si svojho režimu.

Ak nechcete, aby vám tradičné zimné sviatky pokazili vašu celoročnú snahu, a zároveň nechcete obetovať čas venovaný svojím blízkym, potom využije nasledujúce stratégie, ktoré vám umožnia udržať motiváciu bez toho, aby vám významne obmedzili sviatočné chvíle:

1. Stanovte si drobné ciele – sadnite si v nedeľu za stôl, zoberte si pero a papier, a na základe očakávaní si stanovte reálne drobné ciele pre ďalších sedem dní, ktoré vám pomôžu prekonať sviatky aj s cvičením. Využite svoju tvorivosť a stanovte si ich tak, aby ste si aj zacvičili a zároveň neovplyvnili život.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Nepodvádzajte sami seba – keď už si tieto drobné ciele stanovíte, snažte sa ich aj splniť. Ak si dáte za cieľ zacvičiť si päťkrát 20 minút, tak nájdite spôsob, aby ste tento počet tréningov aj absolvovali. Ak absolvujete prvý, dodá vám to elán do ďalšieho. Môžete si tiež zaznačovať splnenie cieľov na papier. To vás tiež bude motivovať.

3. Využite sociálnu väzbu – ak poznáte človeka, ktorý by si tiež rád počas sviatkov udržal motiváciu k cvičeniu, spojte sa a podporujte sa navzájom. Pozvite ho na spoločný tréning alebo sa dohodnite, že sa budete monitorovať online.

4. Spestrite si to – cez sviatky si vašu pozornosť pýta veľa vecí, a tak je vás tradičný tréning na okraji záujmu. Potrebujete cvičeniu dodať iskru tak, že budete robiť niečo netypické. Skúste iný tréningový štýl, skúste cviky, ktoré ste sa báli robiť, viac sa prechádzajte...

5. Skráťte si tréningy – práve na Vianoce je ideálny čas, aby ste ubrali zo svojich 60-75 minút tréningu a absolvovali svižný tréning za 20-30 minút. Určite viete, ako to urobiť efektívne – využite vysoko intenzívny intervalový tréning (HIIT). Stačí, ak ich absolvujete 2-3 za týždeň, aby ste si za tie dva-tri týždne udržali dobrú formu.

6. Choďte sa von prejsť – ak ste si povedali, že si zacvičíte, ale už ste medzičasom spohodlneli pred televíziou, skúste sa ísť na chvíľu prejsť von. Svieži zimný vzduch a vonkajšie prostredie vás nabudia energiou.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist