InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Pridajte si do zoznamu vašich snov aj tieto fitness ciele

03. januára 2021
Pridajte si do zoznamu vašich snov aj tieto fitness ciele
Mnoho ľudí má zoznam vecí, ktoré by chceli v živote dosiahnuť predtým, ako sa poberú na druhý svet. Ak takýto zoznam snov ešte nemáte, teraz je ten správny čas, aby ste si ho vytvorili. A nezabudnite do neho pridať aj ciele v oblasti fitness.

Ak chcete žiť život ako čo možno najzdravší a najodolnejší jedinec, tak by vo vašom zozname snov nemalo chýbať ani nasledujúcich 10 vecí, pri ktorých vykonávaní môžete zažiť aj zábavu a ktorých dosiahnutie vám umožní užívať si život plnými dúškami aj v iných smeroch, pretože zlepšia vaše celkové fyzické schopnosti:

1. Vytlačte svoju telesnú váhu – odvážte sa a túto váhu si dajte za cieľ vo vašom silovom rozvoji pri základných cvikoch, ako sú tlaky na lavičke, drepy, mŕtve ťahy, príťahy v predklone či tlaky v stoji na ramená.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Vyšplhajte sa po lane až hore – na hodinách telesnej výchovy to bola jedna z najťažších výziev. Možno ste to vtedy nezvládli, tak prečo sa to nenaučiť teraz? Je to zábavná výzva a výborný tréning pre hornú časť tela, ktorý vie byť užitočný aj pri vašich dobrodružstvách.

3. Urobte päť zhybov bez prestávky – naučte sa urobiť perfektný zhyb a potom pracujte na tom, aby ste ich dokázali urobiť päť. Zhyby nie sú základom armádneho tréningu len tak pre nič za nič. Opäť vám posilnia horná časť tela a v extrémnom prípade vám môžu zachrániť život.

4. Urobte 50/25 kľukov bez prestávky – kľuky nie sú tiež veľmi dôležité, ale nie sú až také náročné, a tak môžeme ten cieľ posunúť o dosť vyššie. Muži by mali mať za svoj cieľ urobiť bez prestávky až 50 kľukov. U žien je rozumným cieľom polovica.

5. Naučte sa gymnastický kúsok – vždy ste s obdivom pozerali na ľudí, ktorí dokážu urobiť premet vzad? Tak teraz to môže byť vás cieľ. Uistite sa len, že to robíte pod dohľadom kvalifikovaného človeka.

6. Naučte sa pokročilú pózu z jogy – ak chcete niečo pokojnejšie, vsaďte na jogu. Aj tá má vo svojom arzenály pózy, ktoré budú pre vás výzvou na niekoľko mesiacov. Ak na nich budete pravidelne pracovať s inštruktorom, joga vám pomôže mentálne aj fyzicky – pomáha minimalizovať stres a zlepšovať držanie tela.

7. Naučte sa plávať – plávanie by mala byť zručnosť, ktorú by mal ovládať každý človek. Ak ešte plávať neviete, nečakajte a naučte sa to.

8. Vydržte v pozícii dosky rovnú minútu – doska je cvik, pri ktorom prakticky nič nerobíte, len sa snažíte zostať v jednej polohe. Napriek tomu je to skvelý cvik na posilnenie stredu tela. A tiež výborná výzva, ak sa odhodláte vydržať v jej polohe 60 sekúnd.

9. Odbehnite bez prestávky 10 kilometrov – zabehnúť maratón či polmaratón je úctyhodný cieľ, ale je to veľmi ťažké. Ak naň chcete pomýšľať, musíte najskôr zvládnuť bez problémov odbehnúť 10 kilometrov. Aj to je pre mnohých riadna výzva. Jej dosiahnutie však stojí za to a pomôže vám aj po iných stránkach – budete mať lepšiu kondíciu, budete štíhlejší, sebavedomejší a zdravší.

10. Začnite využívať vo svojom tréningu šprinty – okrem vytrvalostných behov sú tu potom aj výzvy v podobe šprintov. Skúste ich zaradiť do svojho tréningu, ktorý bude rázom zaujímavejší a efektívnejší. A hoci sa to nezdá, šprinty pomôžu aj vašim diaľkovým behom.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist