InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Ak chcete schudnúť, prestaňte robiť tieto veci

10. januára 2021
Ak chcete schudnúť, prestaňte robiť tieto veci
Niektorí ľudia si vyvinú svojrázne techniky, ktoré ich úspešne dovedú k vyrysovanému telu. Ak chcete aj vy v nadchádzajúcich mesiacoch schudnúť, mali by ste sa brániť niektorým stratégiám, ktoré by mohli na prvý pohľad vyzerať ako dobrá cesta za schudnutím.

Ak chcete schudnúť efektívne, tak prestaňte robiť nasledovných päť vecí, ktoré by sa vám inak mohli vypomstiť a v konečnom dôsledku spôsobiť aj naberanie nových kilogramov:

1. Dodržiavanie nízkotučnej diéty – takáto diéta bola populárna v 90. rokoch a už väčšina ľudí vie, že nie je cestou k úspechu a že aj tuky sú potrebné pre efektívne chudnutie. A práve jedlá, ako je avokádo či orechy, prípadne olivový olej, vás pomôžu zasýtiť na dlhšie obdobie.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Významné obmedzovanie sa – či už sa vyhýbate spomínaným tukom alebo sacharidom, či zo stravy vyradíte všetky cukry, pečivo alebo hocičo iné, nie je to tou správnou cestou k vyrysovanému telu. Po dlhšom období takéhoto obmedzovania majú ľudia väčšiu tendenciu vzdať to. Dôležité nie je eliminovanie kalorických jedál z diéty, ale prijímať ich v miere.

3. Stanovenie času pre posledné jedlo – ľudia veria, že aby rýchlejšie schudli, musia prestať jesť o piatej, prípadnej šiestej hodine večer. To však nie je pravda. Môžete jesť aj neskôr. Dôležité je, koľko kalórií prijmete za celý deň. Ak teda mávate chúťky večer, niečo si pod zub dajte. Snažte sa však voliť skôr zdravé pokrmy, ktoré sú ľahko stráviteľné.

4. Vynechávanie jedál – toto robí mnoho ľudí, ktorí si myslia, že vynechaním jedla znížia počet kalórií, ktoré za deň príjmu. Toto však len spôsobí, že sa vám spomalí metabolizmus a zvýši riziko toho, že sa prejete neskôr. A ak nemáte v sebe dostatok jedla, nebudete mať ani dostatok energie na cvičenie.

5. Spoliehanie sa len na tréning – cvičenie je pevnou súčasťou chudnutia, ale mnoho ľudí si myslí, že práve ním dokážu najviac ovplyvniť celý proces úbytku tukov. Nie je tomu však tak a nedá sa žiadnym tréningom udržateľne vykompenzovať nedostatočne kvalitná strava.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist