InstagramFacebookYoutube
Výživa

Chudnutie si môžete uľahčiť: Nahraďte týchto 10 jedál lepšími

09. marca 2021
Chudnutie si môžete uľahčiť: Nahraďte týchto 10 jedál lepšími
Chudnutie si môžete zefektívniť nie len zvýšením tréningového objemu a frekvencie, ale aj úpravami svojej stravy. A v nej môžete robiť lepšie voľby, ktoré vás privedú k výsledkom, pričom nebudú komplikované.

John Fawkes sa podelil o to, ako si nahradil vo svojej strave 10 druhov jedál, ktoré mu pri chudnutí do karát nehrali, alternatívami, ktoré boli pre jeho cieľ užitočnejšie. Považuje ich za najefektívnejšie nahradenia jedál, aké kedy urobil. A vy sa nimi teraz môžete inšpirovať:

1. Sladené a diétne nápoje kávou alebo čajom – sladené najskôr nahradil diétnymi, ale ani tie neboli ideálne, a tak sa naučil na kávu a čaj.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Zemiakové lupienky plátkovou šunkou – chipsy potreboval nahradiť niečím rovnako pohodlným, a tak si zvolil šunku, ktorú môžete skladoval v chladničke a otvára sa veľmi ľahko. Tri plátky mu dodajú viac bielkovín a lepšie ho nasýtia, ako malý balík chipsov, ktorý má dvakrát toľko kalórií.

3. Džús podomácky ochutenou vodou – džúsy z obchodov sú plné cukrov a pri chudnutí rád nahrádza ovocie zeleninou. Ako ochutený nápoj využíva vodu, do ktorej dá pár plátkov citróna, uhorky, jahody alebo pár lístkov mäty.

4. Ryžu fazuľou – ryža je ľahko pripraviteľná a chutná, ale má aj veľa škrobu. Jej nahradením fazuľou získal aj nový zdroj rastlinných bielkovín, znížil príjem kalórií a v kombinácií bielkovín s vlákninou dostal jedlo, ktoré ho lepšie zasýti a dodá stabilnejšiu energiu.

5. Šalát špenátom – na šaláte nie je nič zlé, ale špenát obsahuje viac vitamínov a minerálov, čím si výraznejšie posilňuje aj imunitu.

6. Mlieko alebo smotanu vanilkovým extraktom – do kávy si namiesto mlieka alebo smotany dáva vanilkový extrakt, ktorý mu poskytne skoro rovnakú chuť, ale bez kalórií.

7. Cukor prírodnými sladidlami – občas potreboval cukor na osladenie nápojov alebo do receptov, no naučil sa ho nahradiť stéviou alebo xylitolom. Niekedy využíva aj škoricu.

8. Majonézu medovou horčicou – veľa tukov a kalórií sa pokúšal nahradiť bežnou horčicou, ale neskôr zistil, že medová horčica sa viac hodí do jedál, v ktorých nahrádzate majonézu. Znížil ňou významne príjem kalórií.

9. Dressing podomácky vytvorenou zálievkou – do šalátov si namiesto dressingu dáva zálievku, na ktorú potrebujete olivový olej a ocot z červeného vína v pomere 1:2 a troškou horčice, soli a korenia.

10. Akékoľvek rýchle nezdravé raňajky proteínovou tyčinkou – v ideálnom prípade si na raňajky pripravíte omeletu so zeleninou alebo ovsené vločky s gréckym jogurtom, ale ak nemáte čas a musíte voliť niečo nezdravé, radšej siahnite po proteínovej tyčinke, ktorú by ste mali mať v zálohe.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist