InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tri gigantické série pre rozvoj gigantických rúk

13. mája 2021
Tri gigantické série pre rozvoj gigantických rúk
Chcete väčšie ruky? Tréner a autor odborných článkov Rock Lockridge pripravil tri efektívne gigantické série, ktoré vám za menej ako tridsať minút práce pomôžu k napumpovaniu svalov i vašich snov. My sa o ne s vami teraz podelíme.

Ak chcete stimulovať svoje paže k novému rastu, možno prišiel ten správny čas, aby ste do svojho tréningu zaradili aj gigantické série. Predkladaný tréning môžu robiť cvičenci od pokročilej úrovne a cvičiť by sa mal raz týždne po dobu asi šiestich až ôsmich týždňov. Ak ho budete pridružovať k nejakej inej svalovej partii, nech je to taká, ktorá nevyžaduje veľa námahy, ako napríklad brucho či lýtka.

Ako už bolo napísané, vďaka gigantickým sériám nebude trénovanie trvať viac ako polhodinu, pričom z náčinia budú potrebné jednoručné činky, veľká obojručná činka s EZ tyčou (menej zaťažuje zápästia a lakte) a kladkostroj.

Článok pokračuje pod reklamou


Ak ste aspoň pokročilým cvičencom, tak určite viete, čo to gigantické série sú. Na pripomenutie – ide o kombináciu minimálne štyroch cvikov, ktoré vykonávate po sebe s minimálnou prestávkou určenou len na prechod od jedného cviku k druhému. Až po vykonaní posledného máte za sebou gigantickú sériu a môžete si dopriať prestávku – 60 až 90 sekúnd.

Tento tréning bicepsov a tricepsov pozostáva z troch takýchto gigantických sérií, pričom každú budete vykonávať trikrát. Každý cvik budete vykonávať v rozsahu 12-8 opakovaní.

V prvej gigantickej sérii sa spájajú obojručné bicepsové zdvihy s úzkym úchopom, obojručné bicepsové zdvihy so širokým úchopom, francúzske tlaky a tlaky s úzkym úchopom s lakťami naširoko.

Druhú tvoria bicepsové zdvihy s jednoručkami v sede, kladivové zdvihy v sede, kickback v predklone sediac na lavičke, tlaky nad hlavu s neutrálnym úchopom (dlane smerujú k sebe – vďaka tomu sa zvýši dôraz na tricepsy).

A poslednú, tretiu gigantickú sériu zložil Lockridge z bicepsových zdvihov na spodnej kladke s lanovým adaptérom, kladivových zdvihov na spodnej kladke s lanovým adaptérom, tricepsových extenzií za hlavou na kladke s lanovým adaptérom a z tricepsových stláčaní hornej kladky s lanovým adaptérom.

Tréning paží s využitím gigantických sérií
Cvik Série Opakovania
Gigantická séria:
Bic. zdvihy s úzkym úchopom
Bic. zdvihy so širokým úchopom
Franzúzske tlaky
Tlaky v ľahu s úzkym úschopom s lakťami naširoko
3 12, 10, 8
Gigantická séria:
Bic. zdvihy s jednoručkami v sede
Kladivové zdvihy v sede
Kickback v predklone na lavičke
Tlaky nad hlavou s neutrálnym úchopom
3 12, 10, 8
Gigantická séria:
Bic. zdvihy na kladke s lanovým adaptérom
Kladivové zdvihy na kladke s lanovým adaptérom
Tric. extenzie za hlavou na kladke s lanovým adaptérom
Tric. stláčanie kladky s lanovým adaptérom
3 12, 10, 8



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist