InstagramFacebookYoutube
Výživa

11 potravín zo supermarketu, ktoré vám pomôžu pri chudnutí

15. júna 2021
11 potravín zo supermarketu, ktoré vám pomôžu pri chudnutí
Hoci zdravé jedlá, ako ovocie a zeleniny, sú základom zdravej diéty, ktorá vám pomôže schudnúť, nie je praktické mať jedálníček, ktorý neobsahuje nič iné. Dobrou správou je, že v súčasnosti už môžete dostať kúpiť aj balené potraviny, ktoré so svojím zložením urobili pokrok a môžete ich zaradiť do svojej stravy.

Nasledujúce jedlá vám neuškodia po zdravotnej stránke a dokonca vám pomôžu spáliť aj tie posledné nadbytočné kilogramy:

1. Fazuľa v konzerve – sušená fazuľa si vyžaduje viac času na prípravu, ale dobrou správou je, že aj tá konzervovaná obsahuje veľa bielkovín a vlákniny.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Kefír – fermentované jedlá, ako je kefír, podporujú činnosť tráviaceho systému. Ďalšími dobrými zdrojmi probiotických jedál sú jogurty, kombuča či kimči.

3. Ryba v konzerve – či už ide o lososa alebo tuniaka, poskytne vám slušnú dávku bielkovín a pritom sa nepotrebujú nijak ďalej spracovávať. Tučné ryby obsahujú aj omega-3 mastné kyseliny.

4. Nesladené mandľové mlieko – má menej kalórií ako kravské mlieko, neobsahuje nasýtené tuky a bonusom je vitamín E.

5. Celozrnné pečivo – v miere neuškodí, ale naopak. Skutočne celozrnné pečivo obsahuje vlákninu a dokáže vám podporiť metabolizmus.

6. Sušené ovocie bez pridaného cukru – pomôže vám v chvíľach, keď budete mať chuť na sladké. Je ľahko skladovateľné a dlho vydrží.

7. Karfiolová ryža – na rozdiel od normálnej ryže nevyzdvihne do výšin hladinu krvného cukru a obsahuje vlákninu, ktorá vás pomôže nasýtiť.

8. Pukance – sú dobrým zdrojom vlákniny, ktorá vás dokáže nasýtiť. Ideálne je pripraviť si ich doma bez pridaného cukru a s minimom tuku.

9. Predpripravený šalát – v obchodoch nájdete zeleninový šalát, ktorý je už pripravený a vám stačí otvoriť balenie, prepláchnuť si ho a zjesť. Tým sa odstraňuje prekážka v podobe potreby pripravovať si ho od základu.

10. Celozrnné krekry – ide o komplexné sacharidy, takže telu trvá dlhšie, kým ich strávi. Môžu byť aj zdrojom vitamínov, minerálov a nenasýtených tukov. Potešia tých, čo majú radi chrumkavé.

11. Nízkotučná zmrzlina – ak potrebujete potešiť chute na sladké, môžete zvoliť nízkotučnú zmrzlinu, ktorej zoznam ingrediencií začína s mliekom, smotanou a vajcami. Býva zdrojom bielkovín a široké spektrum príchutí môže potešiť každého.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist