InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modela XI. – Eric Leto a jeho tréningový týždeň

23. júna 2021

Aby sme za vzory vo fitness nedávali len Američanov, v dnešnej časti nášho seriálu o tréningoch fitness modelov sa pozrieme na jedného Európana – Luxemburčana s portugalskými koreňmi Erica Leta a je kompletný tréningový týždeň.

Profesionálny fitness model z WBFF a vicemajster Európy z roku 2016, ktorý pracuje aj ako osobný tréner, začal s fitness vo veku 19 rokov po ôsmich rokoch hrania basketbalu. Zvyčajne trénuje päťkrát do týždňa, čo je aj prípadom tohto ukážkového rozpisu.

Cieľom Leta je v každom tréningu zo seba vydať maximum za čo najkratší čas. Žiaden z jeho tréningov netrvá viac ako 45 minút. Uprednostňuje skôr vyššie počty opakovaní, aby docielil lepšie napumpovanie svalov.

Článok pokračuje pod reklamou


Rád trénuje sám, aby ho nikto nerozptyľoval. Okrem posilňovania a kardia sa venuje aj joge, ktorej vďačí za svoju pružnosť a balans. Pokiaľ ide kardio, veľa času mu nevenuje – rád cvičí efektívne a využíva šprinty intervalovým spôsobom.

Ukážkový tréningový týždeň začína v pondelok precvičovaním ramien a trapézov. V utorok sú na rade chrbát a tricepsy, v stredu hrudník a bicepsy. Stehná a lýtka prichádzajú na rad vo štvrtok a v piatok absolvuje kardio, ktoré predstavuje HIIT v dĺžke 20 minút. Typicky ide o šprinty na bežeckom páse.

Leto typicky nemáva vyložene voľné dni od cvičenia a hneď v sobotu začína opäť celý cyklus tréningom ramien a trapézov. Ani prestávky medzi sériami nie sú dlhé – typicky 30-60 sekúnd. A keď potrebuje vyrysovať postavu, po posilňovaní ešte absolvuje asi 30 minút kardia v nízkej intenzite. Brucho cvičí po každom silovom tréningu.

Takto vyzerá celý rozpis:

Pondelok: Ramená a trapézy
Cvik Série Opakovania
Armádne tlaky za hlavou 4 8
Upažovanie s jednoručkami 3 15
Predpažovanie s jednoručkami 3 18
Zapažovanie na kladke 4 20
Krčenie ramien s jednoručkami 4 12

Utorok: Chrbát a tricepsy
Cvik Série Opakovania
Zhyby s podhmatom 5 10
Príťahy veľkej činky v predklone so širokým úchopom 4 12
Príťahy jednoručky v predklone 4 15
Mŕtve ťahy 4* 8
Tricepsové stláčenie kladky 4 25
Obojručné extenzie jednoručky za hlavou 5 12
* - dvojminútové prestávky medzi sériami

Streda: Hrudník a bicepsy
Cvik Série Opakovania
Benčpres 4 8
Tlaky s jednoručkami na šikmej lavici 4 12
Pec Deck 4 12
Rozpažovanie na hornej kladke 6 25
Bicepsové zdvihy s EZ činkou 3 12
Bic. zdvihy s jednoručkami v sede 4 15

Štvrtok: Stehná a lýtka
Cvik Série Opakovania
Drepy na stroji 4 8
Výpady s jednoručkami 4 15
Zakopávanie v ľahu 4 20
Predkopávanie 4 25
Výpony v sede 4 30

Piatok: Kardio
Vysoko intenzívny intervalový tréning v dĺžke 20 minút.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist