InstagramFacebookYoutube
Výživa

Najhoršie jedlá, ktoré môžete položiť na gril

22. júna 2021
Najhoršie jedlá, ktoré môžete položiť na gril
V lete sú populárnou zábavou ľudí grilovačky pod holým nebom. A hoci veľa grilovaných jedál chutí lepšie, existujú jedlá, ktoré by ste na gril nikdy položiť nemali. Či už z bezpečnostných alebo chuťových dôvodov.

Na gril v ideálnom prípade nepatria tieto pokrmy:

Slanina
Možno si myslíte, že na grile by ste pripravili chutnú a chrumkavú slaninku, no pripravovať ju na grile je bezpečnostné riziko. Kvapkajúci tuk je horľavý, preto je pri ich grilovaní každá prítomnosť v blízkosti grilu pre vás potenciálnym ohrozením. Ak slaninku mať na grilovačke chcete, pripravte si ju radšej mimo grilu.

Článok pokračuje pod reklamou


Burger a Filet Mignon
Z amerických filmov sa synonymom grilovania stalo obracanie burgerov na grile. V skutočnosti to však nie je ich ideálny spôsob prípravy, pretože z nich okvapkáva tuk a šťava, čo spôsobuje, že sa po stránke chute a konzistencie pripravíme o ten najlepší možný výsledok. Podobne je to aj s Filet Mignon.

Olúpané krevety
Grilovať krevety v ich schránke je skvelé, ale nedávajte na gril olúpané kusy. Utrpí tým kvalita pokrmu, pretože sa ich mäso vysuší. A to bez ohľadu na to, či budú marinované alebo nie.

Bravčové rebierka
Bravčové rebierka na grile sa veľmi ľahko vysušia, čím utrpí ich kvalita. Z mäsa nie sú ideálnou voľbou na grilovanie.

Šalát listový červený a zelený
Grilovaný šalát romaine nemá chybu, ale pokúste sa vyhnúť vkladať na gril iné druhy šalátu. Mnoho z nich zadržiava veľa vody a na grile jednoducho zvädnú. U niektorých z nich dochádza aj k zmene chute – sú horkejšie.

Šupinatá ryba
Ak položíte šupinatú rybu priamo na mriežku, prilepí sa tam a budete mať problém vytiahnuť ju bez toho, aby sa celá rozpadla. Ryby pri grilovaní patria na drevenú dosku alebo do alobalu, prípadne na papier na pečenie.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist