InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy (42. časť) – Steve Reeves a tréning celého tela

08. septembra 2021

Steve Reeves patrí medzi najznámejších a najobľúbenejších kulturistov klasickej éry kulturistiky, v ktorej boli typické tréningy celého tela. A práve na taký sa v tejto časti nášho seriálu pozrieme.

Od Reevesa sme pred časom už jeden takýto tréning priniesli (pozrieť si môžete TU), no keďže ide možno o toho najlepšieho naturálneho kulturistu všetkých čias, stojí za to pozrieť sa aj na iný tréning z jeho arzenálu.

Tento pochádza z magazínu Your Physique, v ktorom bol zverejnený ešte v roku 1951. Pozostáva z 13 cvikov, trvá okolo 60-90 minút a cvičiť ho môžete trikrát do týždňa. Prestávky medzi sériami trvajú 45-60 sekúnd a rozsahy opakovaní sú stredne vysoké až vysoké.

Článok pokračuje pod reklamou


Samotný Reeves ťažil z týchto tréningov aj preto, že okrem váhy, ktorá bola výzvou, dbal aj na techniku prevedenia každého opakovania. Každé opakovanie mal pod kontrolou a trvalo okolo päť sekúnd, pričom excentrická fáza o niečo dlhšie ako koncentrická.

Na začiatku tréning zaťažil hrudník tlakmi na šikmej lavici, potom urobil jedinú supersériu tréningu – čelné drepy s upažovaniami v stoji. Nasledovali bicepsové zdvihy s veľkou činkou, striedavé predpažovanie, príťahy veľkej činky v predklone, príťahy jednoručky v predklone, výpady s veľkou činkou, predpažovanie v ľahu, good mornings, francúzske tlaky, výpony a benčpres. Počty sérií a opakovaní nájdete v tabuľke:

Steve Reeves - The Classic Physique
Cvik Série Opakovania
Tlaky na šikmej lavici s jednoručkami 3 8-12
Superséria:
Čelné drepy
Upažovanie s jednoručkami
3 15
Bicepsové zdvihy s veľkou činkou v sede 3 12
Striedané predpažovanie s jednoručkami 2 15
Príťahy veľkej činky v predklone 2 12
Príťahy jednoručky v predklone 2 12
Výpady s veľkou činkou 1 do zlyhania
Predpažovanie s jednoručkami v ľahu 2 15
Good Mornings 1 15
Francúzske tlaky 3 12
Výpony 1 30-40
Benčpres 2 12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist