InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu (40. časť) – Maxx Charles a tricepsy

05. októbra 2021

Pochádza z Haiti, k cvičeniu sa dostal pod vplyvom filmov Arnolda Schwarzeneggera už v New Yorku a dnes patrí medzi najskúsenejších profesionálnych kulturistov, ktorý si splnil sen o účasti na Mr. Olympia. Reč je o Maxxovi Charlesovi, hrdinovi tejto časti nášho populárneho seriálu.

Charles sa od svojho debutu na Olympii v roku 2015 dostal do pozornosti médií i fanúšikov vďaka svojmu masívnemu rozvoju svalovej hmoty a neúnavnej snahy naďalej sa zlepšovať. Jednou z jeho silných stránok sú paže a práve preto sa dnes pozrieme na to, ako trénuje tricepsy.

Tie trénuje spolu s bicepsmi, typicky na konci svojho týždenného tréningového cyklu. Ten začína v pondelok tréningom sedacích svalov a hamstringov, v utorok prejde na hrudník, v stredu na prednú časť stehien, vo štvrtok na ramená, v piatok na chrbát a v sobotu na spomínané ruky. V nedeľu oddychuje.

Článok pokračuje pod reklamou


Jeho tréningový štýl je trochu neortodoxný, pretože v posilňovni venuje aj tri hodiny času. A hoci uvidíte v počtoch opakovaní vysoké čísla, on v skutočnosti opakovania nepočíta a ide vždy do zlyhania, aby posúval svoje skutočné hranice – tieto počty sú tak len orientačné. So svojím inštinktívnym tréningom sa nebojí ani často meniť cviky.

Predkladaný tréning tricepsov pozostáva z piatich cvikov, ktoré robí v širokom rozsahu sérií – od jednej až po sedem. Obľubuje kladkostroj. S opakovaniami sa drží na úrovni 25-30, resp. 40 až 50 v prípade jednej výnimky. Konkrétne to uvádza tabuľka nižšie:

Maxx Charles - tréning tricepsov
Cvik Série Opakovania
Stláčanie hornej kladky so širším úchopom 5 25-30
Stláčanie hornej kladky s lanovým adaptérom 7 25-30
Francúzske tlaky na spodnej kladke 3 25-30
Kľuky na bradlách (často na stroji) 2 25-30
Kickback na spodnej kladke 1 40-50



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist