InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu (43. časť) – Akim Williams a bicepsy

06. apríla 2022

Nie všetci kulturisti sú pevnými zástancami tréningu s voľnými váhami. Že sa dajú poriadne svaly vybudovať aj bez činiek, dokazuje aj Akim Williams, na ktorého tréningu bicepsov sa pozrieme v tejto časti nášho seriálu.

Williams je známy ako jeden z najsilnejších profesionálnych kulturistov, a tak by ste od neho mohli očakávať, že bude v každom tréningu využívať veľké činky a ťažké jednoručky. Opak je však pravdou. Pokiaľ ide o budovanie svalov, tak rád využíva aj stroje. A v prípade bicepsov kompletne.

Newyorský rodák to robí najmä preto, aby si lepšie prepojil svaly s mysľou, znížil záťaž na kĺby a udržal si precíznu techniku vykonávania cvikov. Bicepsy si pritom precvičuje dvakrát týždenne. Raz po pondelkovom tréningu hrudníka a druhýkrát po štvrtkovom tréningu ramien.

Článok pokračuje pod reklamou


Ak by vás zaujímal jeho celý split, tak pre doplnenie: v utorok cvičí chrbát s tricepsmi, v stredu stehná s lýtkami, v piatok chrbát s tricepsmi, v sobotu stehná s lýtkami a v nedeľu má voľno.

Vráťme sa k tréningu bicepsov. Ten pozostáva zo štyroch cvikov, ktoré vykonáva v štyroch sériách s vyšším počtom opakovaní – 15 až 20. Aby si udržal rýchle tempo tréningu, medzi sériami oddychuje len 30 až 45 sekúnd.

Prvým cvikom je bicepsový zdvih na spodnej kladke v stoji jednou rukou, po ktorom nasledujú bicepsový zdvih na stroji jednou rukou, bicepsový zdvih na spodnej kladke v stoji obojručne a bicepsový zdvih na stroji obojručne. V poslednej sérii druhého a štvrtého cviku využíva aj techniku zhadzovanej série.

Akim Williams a bicepsy
Cvik Série Opakovania
Bicepsový zdvih na spodnej kladke v stoji jednou rukou 4 15-20
Bicepsový zdvih na stroji jednou rukou 4* 15-20
Bicepsový zdvih na spodnej kladke v stoji obojručne 4 15-20
Bicepsový zdvih na stroji obojručne 4* 15-20
* - posledná séria je zhadzovaná (2 až 3 zníženia váhy)



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist