InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu (51. časť) – Nick Walker a tréning chrbta

1. novembra 2023

Nick Walker zažil svoj prelomový úspech v roku 2021, keď ovládol prestížnu súťaž Arnold Classic. Už predtým sa však radil medzi najpopulárnejších kulturistov súčasnosti. V tejto časti nášho seriálu sa pozrieme na to, ako precvičoval chrbát v príprave na Olympia Weekend 2022.

Americkému kulturistovi nie je cudzia vysoká intenzita a ku každému tréningu pristupuje poctivo. Chrbát v predkladanom tréningu precvičil štyrmi cvikmi a následne ešte absolvoval jeden cvik na lýtka – štyri série po 12-15 opakovaní výponov v stoji. Zamerajme sa však teraz na chrbát.

Ako prvý cvik zvolil sťahovanie hornej kladky jednou rukou, ktorým sa snaží precítiť latissimy. V poslednej z troch sérií znížil záťaž a cvičil v pomalom tempe. Zameriaval sa práve na kontrakciu v svaloch.

Článok pokračuje pod reklamou


Na hrúbku chrbta využíva príťahy veľkej činky v predklone, no uprednostňuje ich robiť na Smithovom stroji, pretože svaly ľahšie precíti. Po troch sériách prechádza na príťahy jednou rukou na stroji, ktoré urobí v dvoch sériách.

Následne urobí jeden cvik s dvoma alternatívami umiestnenia rúk. Berie to ako jednu supersériu – najskôr urobí 10 príťahov na stroji s rukami na madle s dlaňami smerujúcimi k sebe a následne ďalších 10 na nižšom mieste madla s dlaňami smerujúcimi dole.

Po troch supersériách ešte urobí pullover na hornej kladke. Najskôr urobí 15 opakovaní, následne 15 sekúnd odpočíva a nakoniec ešte urobí ďalších 15 opakovaní. Chrbát má v tom bode už vybavený.

Tréning chrbta Nicka Walkera
Cvik Série Opakovania
Sťahovanie hornej kladky jednou rukou 3* 12
Príťahy v predklone na Smithovom stroji 3 10-15
Príťahy na stroji s jednou rukou 2 10
Superséria:
Príťahy na stroji s oporou hrudníka horným úchopom
Príťahy na stroji s oporou hrudníka spodným úchopom

3
10
10
Pullover na kladke 2** 15 sekúnd
Výpony v stoji 4 12-15
* - tretia séria s ľahšou váhou
** - medzi dvoma sériami je len 15-sekundová prestávka



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist