InstagramFacebookYoutube
Tréning

Efektívny domáci tréning, ktorý napumpuje váš chrbát a hrudník

23. novembra 2023
Efektívny domáci tréning, ktorý napumpuje váš chrbát a hrudník
Zostali ste zavretí doma alebo z iného dôvodu nemáte prístup k činkám a cvičebným strojom? Aj napriek tomu môžete absolvovať tréning hrudníka a chrbta, ktorým svaly napumpujete a doprajete im stimul k napredovaniu.

Tento tréning je jednoduchý, pozostáva len zo štyroch cvikov, no napriek tomu ním za relatívne krátky čas dokážete efektívne precvičiť svaly chrbta a hrudníka. Budete však potrebovať dve stoličky a silnú metlu, prípadne inú tyč.

Vďaka tomu budete môcť vykonávať všetky štyri cviky – kľuky na bradlách, kde bradlá nahradia stoličky, obrátene príťahy, pri ktorých sa budete medzi stoličkami priťahovať k tyčke, kľuky s nohami vyloženými na stoličke a „zhyby“ s asistenciou nôh, pri ktorých sa budete snažiť napodobniť klasický zhyby príťahmi k tyčke umiestnenej na dvoch stoličkách rovnako, ako pri prvom cviku na chrbát.

Článok pokračuje pod reklamou


Kľúčové pre efektívnu stimuláciu bude dodržanie protokolu zostupného rebríka, pri ktorom každý cvik najskôr vykonáte v 10 opakovaniach, následne každou ďalšou sériou počet opakovaní znížite o 1. Posledná séria tak bude pozostávať z jedného opakovania. Cvičí sa kruhovým spôsobom – jeden cvik po druhom bez prestávky.

Domáci tréning chrbta a hrudníka
Cvik Série Opakovania
Kľuky na bradlách 10 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1
Obrátené príťahy
Kľuky s vyvýšenými nohami
Domáce zhyby s asistenciou nôh



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist