InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Ktoré doplnky výživy by vám mohli byť cez sviatky prínosné?

20. decembra 2023
Ktoré doplnky výživy by vám mohli byť cez sviatky prínosné?
Vianoce sa blížia a všetci vieme, že sviatočné obdobie je synonymom pre rodinnú pohodu a dobré pochúťky na stole. Nájde sa príležitosť nie len na sýte hlavné jedlá, zákusky, koláče či iné sladkosti, ale aj na alkohol. Ako to všetko prežiť? Pomôžu aj doplnky výživy.

Skôr, ako bude potrebné vyťahovať z lekárničky tabletky na žalúdočné problémy alebo bolesti hlavy, by ste sa mali pokúsiť aspoň o prevenciu pomocou doplnkov výživy. V tomto smere vedia byť prínosom najmä tri druhy:

Probiotiká

Nie je prekvapením, že počas sviatkov vzrastá počet prípadov zažívacích problémov. Prejedáme sa a to má svoje následky. Všetky tie vianočné zvyklosti vedia negatívne vplývať na mikroflóru v žalúdku, a preto je vhodné užívať probiotiká, ktoré zvyšujú množstvo dobrých baktérií v žalúdku.

Článok pokračuje pod reklamou


Tráciace enzýmy

Je zrejmé, že trávenie dostáva počas sviatkov zabrať, a preto by bolo fajn, ak by sme mu trochu pomohli. Na to sú vhodná tráviace enzýmy, vďaka ktorým bude telo zvládať tráviť aj väčšie množstvá ťažkých pokrmov. Zníži to pravdepodobnosť zápchy, nadúfania či plynatosti. Samozrejme, nie je to zázračný prípravok, takže ak sa najete až do prasknutia, s nejakým nekomfortom počítať musíte.

Magnézium (horčík)

Nie je všetko len o strave. Často je počas sviatkov ľahké narušiť svoj spánkový rytmus. Chodí sa neskoro spať, neskôr sa vstáva. Spánok ovplyvňuje aj alkohol, ktorý pili, najmä, ak ste to s ním prehnali. A nekvalitný spánok nepomôže vašej vitalite, pretože naše telo stráv menej času v dôležitej REM fáze spánku. Magnézium spôsobí, že sa na druhý deň ráno budete cítiť lepšie, budete mať viac energie a zníži sa aj pravdepodobnosť bolesti hlavy. Uvoľní vaše telo i myseľ, a tak budete spať pokojnejšie.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist