InstagramFacebookYoutube
Tréning

3 rýchle HIIT tréningy, ktoré vás zbavia nadbytočných tukov

4. 4. 2024
3 rýchle HIIT tréningy, ktoré vás zbavia nadbytočných tukov
Pokiaľ ide o zbavovanie nadbytočných tukov, vysoko intenzívny intervalový tréning (HIIT) je veľmi dobrou voľbou pre efektívny tréning. A ak nejaký aktuálne hľadáte alebo by ste chceli takýto štýl cvičenia vyskúšať, máme tu pre vás tri alternatívy.

Ak vám nie je známy princíp HIIT tréningov, potom vedzte, že je to efektívny spôsob, ako podporiť chudnutie za relatívne krátky čas. Daňou za časovú nenáročnosť však je, že budete v krátkych časových úsekoch cvičiť na maximum. Tieto pracovní intervaly sa striedajú s krátkymi intervalmi oddychu. Cvičenie je náročné, ale jeho plody budete žať aj niekoľko hodín po docvičení – zrýchli vám totiž aj metabolizmus.

1. tréning: Jumping jacks, výpady, skracovačky

Tento tréning absolvujete prevažne na svojich nohách. Cvičiť budete 20 sekúnd, oddychovať 10. Striedať budete tri cviky, ktoré absolvujete kruhovo dokopy v desiatich sériách. Na začiatok je to skákací panák (jumping jacks), ktorý nasledujú výpady vpred so striedaním nôh a skracovačky. Postupne tak precvičíte svoju koordináciu a kondičku, dolnú časť tela vrátene rovnováhy a brucho, ktoré chcete po spálení tukov predviesť v skvelej forme.

Článok pokračuje pod reklamou


2. tréning: Vysoké kolená, kľuky, drepy s výskokom

Aj tento tréning je zložený z troch cvikov a tentoraz ním precvičíte aj hornú časť tela. Na úvod absolvujete vysoké kolená, ktorými podporíte najmä svoje kardiovaskulárne zdravie a chudnutie. Potom prejdete na kľuky, ktorými posilníte nie len vršok tela, ale aj stred. Na koniec to budú drepy s výskokom, ktoré precvičia nohy, zadok a kondíciu. Cviky absolvujete jeden po druhom, každý v 10 opakovaniach. Po treťom cviku si dajte pauzu na 30 sekúnd a zopakujte to ešte aspoň štyrikrát.

3. tréning: Burpees, horolezec, doska

Tento tréning rozprúdi krv vo vašom tele kombináciou výbušných a statických cvikov. Každý z uvedených cvikov cvičte 30 sekúnd, následne 30 sekúnd oddychujte. Keď postupne prejdete jednou sériou každého cviku, zopakujte celý okruh ešte aspoň štyrikrát. Dokopy teda každý cvik odcvičte minimálne päťkrát. Ako prvý prichádza na rad náročný cvik v podobe angličákov, známych tiež ako burpees. Následne prejdete k horolezcovi (mouintain climber) a nakoniec k doske (plank) na predlaktiach.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist