InstagramFacebookYoutube
Tréning

5 najhorších vecí, ktoré môžete urobiť po tréningu

27. 5. 2024
5 najhorších vecí, ktoré môžete urobiť po tréningu
Cvičenie si vyžiada vašu energiu a čas. Pre mnohých nebýva ani príjemné. Tak prečo si svoju snahu podkopať správaním, ktoré znižuje jeho efektivitu?

Susan Paulová z magazínu Women’s Health poukázala na päť najhorších chýb, ktoré môžete urobiť po svojom tréningu, pretože ohrozia vaše napredovanie:

Zostanete vo svojom cvičebnom úbore – prezlečte sa okamžite zo spoteného oblečenia a ak ho aj nemáte spotené, nosíte na sebe veci, v ktorých sa vytvorilo prostredie ideálne pre množenie baktérií. Či už sa sprchujete alebo nie, mali by ste sa prezliecť.

Článok pokračuje pod reklamou


Prejdete do módu povaľača – je ľahkí si myslieť, že po drine na tréningu si môžete za odmenu váľať šunky na gauči. V skutočnosti vám však ľahká fyzická aktivita počas zvyšku dňa dokáže urýchliť zotavovanie, pretože vám vďaka tomu lepšie prúdi krvi. Stačí sa raz za čas poprechádzať, urobiť jemný strečing a venovať sa dýchacím cvičeniam.

Správne nedoplníte potrebné živiny – do 20-30 minút po docvičení by ste mali prijať dostatok tekutín a zjesť jedlo, ktoré obsahuje rýchle bielkoviny, trochu zdravých tukov a komplexné sacharidy. Tým doplníte svoju zásobu energie a podporíte proces regenerácie.

Budete robiť náročné práce – ničnerobenie, ale ani prílišná fyzická aktivita nie sú po tvrdom tréningu vítané. Ak by ste sa pustili do prác v záhrade alebo iných ťažkých prác s unavenými svalmi a vypotenou vodou, riskovali by ste dehydratáciu, obmedzenie regenerácie a dokonca aj zranenie.

Podcenenie regenerácie – myslieť si, že nepotrebujete oddych, pretože váš tréning bol krátky alebo príliš ľahký, je nesprávne. Pristupujte k vášmu telu s rešpektom a doprajte mu dostatok regenerácie, aby ste neskôr mohli žať úspechy. Starajte sa oň, počúvajte ho.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist