InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Tieto veci robia osobní tréneri každé ráno, aby mali viac energie na tréningoch

9. 6. 2024
Tieto veci robia osobní tréneri každé ráno, aby mali viac energie na tréningoch
Aj malé rozhodnutia a činy môžu nastaviť tón pre celý zvyšok dňa. Uvedomujú si to mnohí osobní tréneri, ktorí sa snažia robiť veci, ktoré im pomôžu mať energiu a motiváciu na to, aby mohli viesť svojich zverencov a zároveň si sami stihli zacvičiť.

Jenessa Connorová z Livestrong poukázal na sedem takýchto vecí, ktoré by mohli pomôcť aj vám:

Ráno začnite už večer – začnite svoj deň ešte predtým, ako sa doň zobudíte. Večer choďte spať tak, aby ste spali aspoň sedem hodín a pred odchodom do postele si pripravte oblečenie a náčinie na cvičenie, aby ste to už nemuseli riešiť ráno. A ideálne si ráno rovno zacvičte.

Článok pokračuje pod reklamou


Zobuďte sa okamžite po budíku – ak patríte medzi ľudí, ktorí odkladajú prebudenie po zvuku budíka, mali by ste prestať. Tých päť až desať minút ležania v posteli veľký pozitívny rozdiel neurobí, práve naopak, hrozí, že sa budete cítiť unavenejšie a deň začnete s väčším stresom, keďže vám tie minúty môžu pred odchodom do práce či školy chýbať.

Usteľte si posteľ – je to drobnosť, ale splnenie prvej úlohy dňa vám dodá pocit, že už ste niečo dosiahli a rozbehne vás pred ďalšími úlohami dňa. Pozitívne sa naladíte a nebude vás rozptyľovať pohľad na neporiadok na posteli.

Rozžiarte svoju domácnosť – ak je vonku už svetlo, tak si hneď po zobudení odostrite žalúzia alebo závesy. Ak je ešte tma alebo je zamračené, zasvieťte si bielym svetlom. Lepšie vás to prebudí.

Venujte pár minút meditácii – ľudia si často ráno vytvoria veľké očakávania, ktoré nedosiahnu a potom sú sklesnutí. Preto by ste sa mali skôr zamerať na vytvorenie pokoja a koncentrácie, k čomu vám pomôže niekoľko minút meditácie.

Predstavte si, čo vás cez deň čaká – využite silu vizualizácie a predstavte si, ako bude váš deň prebiehať, aké výzvy vás čakajú a aké majú riešenia. Využiť na to môžete chvíľu, keď si budete dávať rannú šálku kávy.

Nezabudnite si pripraviť hudbu – pri kávičke si užite ticho, ale myslite už na čas, keď budete potrebovať podávať výkony na tréningu. K nim vám pomôže aj správny výber hudby. A tú si môžete nachystať práve ráno. Nesnažte sa spoliehať na hudbu v posilňovni, majte pripravené vlastné piesne, ktoré vás nabudia na cvičenie. Počúvať ich začnite už 15-20 minút pred cvičením.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist