InstagramFacebookYoutube
Výživa

Snívate o tehličkách? Týchto 10 jedál škodí vášmu bruchu

11. 6. 2024
Snívate o tehličkách? Týchto 10 jedál škodí vášmu bruchu
Ak chcete, aby vám boli vidieť tehličky na bruchu, musíte odstrániť tuk, ktorý vám pokrýva brušné svaly. To však nedokážete, pokiaľ bude súčasťou vašej výživy aj nasledujúcich desať jedál a nápojov.

Cvičenie je pre zaistenie chudnutia dôležité, ale nedokáže vykompenzovať hriechy, ktorých sa dopúšťame v strave. Pravdou to je najmä vtedy, ak potrebujete spáliť posledné tuky, ktoré by odhalili vytúžené tehličky. Ktoré potraviny vášmu bruchu vôbec neprosievajú?

Mrazená pizza – môže byť chutná, môže byť rýchlo upečená, ale za množstvo kalórií, sacharidov a sodíka, ktoré obsahuje, nestojí, ak snívate o plochom a vyrysovanom bruchu. Ak vám chutí pizza, skúste si ju urobiť z celozrnnej tortilly, zeleniny a morčacieho mäsa.

Článok pokračuje pod reklamou


Sladké pečivo – zjete ho veľmi rýchlo a ani sa nezamyslite nad tým, koľko cukru a kalórií obsahuje. Prekvapujúco veľa. A to sa ešte často k nemu pridáva maslo, med či marmeláda, čo kalorický obsah ešte zväčšuje.

Šunka – je pohodlné vybrať si ju z chladničky a hodiť na chlieb. Vo všeobecnosti je však šunka bohatá na sodík, ktorý vedie k zadržiavaniu vody a tým napomáha k skrývaniu brušných svalov.

Sladené cereálie – bez ohľadu na to, s čím si ich dáte, budú škodiť vášmu bruchu, pretože obsahujú veľa cukrov a väčšinou málo vlákniny. Navyše, väčšinou ich jeme viac, ako je odporúčané veľkosť porcie.

Vyprážané jedlá – to je asi pochopiteľná voľba. Obsahujú veľa prázdnych kalórií, veľa tukov a často sú aj dobrým zdrojom jednoduchých sacharidov a sodíka, čo pri snahe vyrysovať brucho nie je ideálne. Okrem podpory udržiavania tukov spôsobujú aj udržiavanie vody.

Granolové tyčinky – získali si popularitu pre svoju pohodlnosť a dobrú chuť. Nie sú však až také sýte, pretože obsahujú malo bielkovín a vlákniny. Obsahuj pritom aj pomerne dosť kalórií a cukrov, takže to nebude určite vaša cesta k tehličkám.

Omáčkové dochucovadlá – kečup, majonéza, dressingy... Ono sa to nezdá, ale môžu vášmu jedlu pridať významnú porciu kalórií. Aj ideálny šalát môžete pokaziť zlým výberom dochucovadla. Snažte sa vyberať alternatívy s nízkym obsahom kalórií, akú sú ocot, horčica, sójová omáčka a podobne.

Sladená káva – čistá káva nie je problémom a dokonca vám k chudnutiu môže pomôcť, ale problémom sa stane, ak do nej pridáte cukor, mlieko či iné sladidlá s obsahom cukru a kalórií. Ak si ju chcete dochutiť, skúste stéviu či škoricu.

Alkohol – tvrdý alkohol, víno i pivo obsahujú prázdne kalórie, ktoré môžu viesť k priberaniu. Navyše, mnohá alkoholické nápoje obsahujú aj cukor, ktorý napomáha k ukladaniu tukov v oblasti brucha.

Diétne nápoje – možno si myslíte, že ak neobsahujú cukor, tak nevadia, no výskumy ukazujú, že aj diétne nápoje napomáhajú k tuku na bruchu. Predpokladá sa, že ingrediencie v týchto nápojoch škodia zdravej mikroflóre v tráviacom systéme a podporujú chuť na sladké.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist