InstagramFacebookYoutube
Suplementy

5 suplementov, ktoré užívajú aj osobní tréneri

12. 6. 2024
5 suplementov, ktoré užívajú aj osobní tréneri
Či už sa snažíte posilniť svoje zdravie, podporiť svoju tréningovú výkonnosť alebo zmeniť svoj vzhľad, proces výberu tých správnych suplementov môže budiť rešpekt. Na ktoré doplnky výživy vsádzajú aj osobní tréneri?

Alexa Mellardová z Eat This, Not That! poukazuje na to, že ak si stanovíte svoje potreby jasne, celý proces môže byť ľahký, ak k nemu pripočítate aj voľby ľudí, ktorí sa problematike vyznajú. Po rozhovore s niekoľkými osobnými trénermi vznikol prehľad piatich doplnkov výživy, ktoré odporúčajú:

Zinok – mnoho ľudí trpí nedostatkom tohto minerálu, pričom prospieva testosterónu a imunitnému systému. Vďaka nemu budete lepšie napĺňať svoj výkonnostný potenciál a budete mať pevnejšie zdravie, vďaka čomu nevynecháte toľko tréningov.

Článok pokračuje pod reklamou


Horčík – magnézium je tiež u mnohých ľudí nedostatkovou živinou. Podporuje pritom zdravie kostí, zlepšuje kvalitu spánku, ktorý je dôležitý pre regeneráciu, a pomáha aj tiež utlmovať bolesti hlavy.

Proteín – zo športových suplementov by malo ísť o prvú voľbu, pretože telu dodáva cenné bielkoviny, ktoré sú nevyhnutné pre regeneráciu svalov, svalový rast i pre predchádzanie straty svalov. Doplnok sa hodí hlavne po tréningu, potom hneď ráno. Snažte sa však väčšinu bielkovín prijať zo stravy.

Omega 3 mastné kyseliny – majú silný protizápalový účinok a je veľa dôkazov o tom, že sú prínosom aj pre spaľovanie tukov, srdcovocievne zdravie či zdravie kĺbov. Ponúkajú aj prínosy pre hormonálny balans a zlepšenie nálady.

Probiotiká – prichádzajú posledné a možno sú trochu nedocenené, no majú veľký význam. Tieto zdravé baktérie pomáhajú podporovať trávenie, od ktorého sa odvíjajú ďalšie prínosy – zefektívňovanie trávenia živín, podpora chudnutia či upevňovanie imunitného systému.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist