Čo jesť, aby ste sa dokázali čo najdlhšie brániť a v najlepšom prípade vôbec nemali začínajúce príznaky prechladnutia a chrípky? Základom je, že pri posilňovaní imunity by sme mali ničiť vírusy.
80 % ochranných buniek sa nachádza v črevách. Kyslomliečne výrobky (acidofilné mlieko, kefír, cmar, jogurt) a zelenina, ktorá prešla mliečnym kvasením (kyslá kapusta, uhorky), podporujú bunky ktoré slúžia na ochranu tela. Ďalej je dobré zvýšiť konzumáciu papriky, ktorá obsahuje 3-krát viac vitamínu C ako citrón. Nevýhodou ale je, že je ťažko stráviteľná, preto by ste ju mali veľmi dobre pohrýzť. Ale nevarte ju! Varením stráca veľkú časť vitamínu C.
Ďalej pri prevencii proti infekčným chorobám a na celkové posilnenie organizmu pomáha cvikla. Mrkva zase obsahuje látky, ktoré pomáhajú bojovať s vírusmi a baktériami a ďalšími votrelcami, posilňuje imunitu a pomáha bojovať proti infekciám a chorobám z prechladnutia.
Samozrejme by sme mali spomenúť aj cesnak a jeho antibiotické účinky. Cesnak však s mierou, mohol by vám veľmi znížiť tlak! A to nie je zrovná najlepší pocit.
Jeseň praje šípkam. Pri prechádzke lesom si zopár natrhajte alebo kúpte na trhu. Obsahujú veľa vitamínu C a sú tiež dobré pri prevencii proti chrípke a prechladnutí.
Na záver treba podotknúť, aby ste nepodceňovali počasie, obliekajte sa teplejšie, nezabúdajte že vzduch je už chladný a prechladnúť môžete veľmi rýchlo. Všetkým chorým prajeme skoré uzdravenie a všetkých zdravím, aby aj naďalej chorobám odolali. :-)
Čítať ďalší článok:
Motivačná hudba: D-12 – Fight Music Zdieľať na Facebooku