Náš Instagram NHL KHL Osobný rozvoj
Vyhľadávanie MENU
 
 
Reklama:
Výživa 04. 08. 2020

Pochúťky, ktoré vám pomôžu spáliť tuky

ikonka
Sú chutné a prinášajú vám príjemné spomienky. Prinášame vám šesť pochúťok, ktoré pošteklia vaše chuťové poháriky a zároveň pomôžu svojimi vlastnosťami v boji s prebytočnými tukmi.

Slepačia polievka

Kto by nemal rád domácu slepačiu polievku? Ľudia, ktorí ju jedávajú pred hlavným jedlom skonzumujú nakoniec menej kalórií. Rýchlejšie sú sýti a i mozog má viac času na to, aby vyslal signál o sýtosti. Jedna štúdia dokonca zistila, že takýto ľudia znížia svoj energetický príjem v priemere o 20 %. Obsahuje aj veľa cenných živín.

Pečené zemiaky

Zemiaky nemajú práve najlepšiu reputáciu týkajúcu sa chudnutia, ale v skutočnosti sú plné živín, ktoré nie len bojujú proti zápalovým procesom v tele, ale prispievajú aj k štíhlejšiemu pásu. Výskumy tiež ukazujú, že ide o jedlo, ktoré vašu chuť zasýti lepšie ako väčšina iných chutných pokrmov.

Grilovaná mrkvička

Mrkva sama o sebe je chutnou zeleninou, ale keď ju ugrilujete, chutí ešte lepšie. Obsahuje veľa vlákniny a rýchlo vás nasýti. Keď ju vystavíte 40 stupňom Celzia, tak sa podľa amerického výskumu Arkansaskej univerzity zvýši efekt na pálenie kalórií a bude sa v nej nachádzať až trikrát viac antioxidantov ako v surovom stave.

Káva

Nadšenci kávičky zrejme tušia, že kofeín v nej obsiahnutý vám dodá energiu a zvýši pokojový metabolizmus. Tým počas dňa spálite viac energie a tak o čosi ľahšie schudnete. Okrem toho však obsahuje antioxidant CGA, ktorý zefektívňuje využívanie tukových buniek na vznik novej energie.

Horúca čokoláda

Ak nemáte radi kávu, možno vás poteší, že na chudnutie pozitívne vplýva aj šálka horúcej čokolády alebo kakaa. To totiž obsahuje antioxidanty, ktoré redukujú kortizol, ktorý pomáha tuku zostávať vo vašom tele. Hodí sa aj po cvičení, kedy doplní potrebné živiny. So štipkou škorice sa efekt na chudnutie ešte zvýši.

Červené víno

Červené víno je známe pre svoje prospešné účinky na zdravie srdca, ale nemeckí vedci v roku 2009 zistili, že antioxidanty zo šupky hrozna, ktoré sa dostávajú aj do vína, pôsobia ako obmedzovače tvorby nových tukových buniek. Navyše, víno tiež obsahuje látky, ktoré pomáhajú premieňať tukové zásoby na energiu. Nemožno to s ním však preháňať, pohár denne neuškodí.

Článok bol pôvodne vydaný 15.04.2014.


Zdieľaj na FB  Zdieľať na FB Nahlásiť chybu  Nahlásiť chybu

Mohlo by vás zaujímať:

Vylúčenie zodpovednosti: Informácie uverejnené v článku nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
E-knihy zadarmoKontaktReklamaCookies a os. údaje
Nájdete nás aj na Facebooku Nájdete nás aj na Instagrame




© 2013 - 2020 SlovakFitness.sk TOPlist