Prírodné červené jedla so sebou prinášajú veľa živín, vďaka ktorým sú pre naše telá prospešné. Navyše, sú dostupné a chutné. Tu je päť tých najlepších:
Čerešne
Sú bohaté na antioxidanty, ako napríklad antocyanín redukujúci bolesti a zápaly, a bojujú proti množstvu ochorení, vrátane cukrovky, rakoviny, artritídy a dny. Čerešne sú tiež dobrým zdrojom vlákniny, draslíka a vitamínu A.
Červená repa
Keď sa uvarí, tak chutí sladko a zároveň prinesie veľa cenných živín s nízkym počtom kalórií. Obsahuje vlákninu a veľké množstvo kyseliny listovej, ktorá je potrebná pre rast nových zdravých buniek. Imunitu vo všeobecnosti podporí aj fytochemikália betanín.
Čili papričky
Čili obsahuje veľa antioxidanto kapsaicínu, ktorý pomáha chrániť cievy. Takisto je prospešný pri chudnutí, keďže zvyšuje pokojový metabolizmus tela a stimuluje chemikálie mozgu tak, aby obmedzovali pocity hladu.
Granátové jablko
Granatové jablko nie je len akousi ikonou plodnosti, ale reprezentuje aj dobré zdravie. Niekoľko štúdií potvrdilo, že pomáha redukovať nahromadený povlak na vnútornej strane ciev a znižovať tak aj krvný tlak.
Paradajky
Paradajky sú výborným zdrojom vitamínu C a vo významnom množstve obsahujú aj vitamín A, draslík a vlákninu. Sú chutné a dobré pre zdravie. Vďaka antioxidantu lykopénu bojujú proti starnutiu, srdcovým ochoreniam a dokonca rakovine.
Čítať ďalší článok:
Tréningové tipy, ktoré by ste si mali osvojiť, ak chcete schudnúť Zdieľať na Facebooku