Ingrediencie:
150 g mrkvy100 g zeleru
50 g kalerábu
kúsok petržlenu
1 cibuľa
2 hrubšie pláty light šunky
5 guličiek čierneho korenia
1 ČL horčičného semienka
2 bobkové listy
3 PL octu
5 PL kokosového cukru
1 ČL morskej soli
200 ml plnotučného mlieka alebo bieleho jogurtu
1 l vývaru
kokosový olej
Postup prípravy
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme 2 PL kokosového oleja, na ktorom opečieme šunku a cibuľku. Potom pridáme zeleninu, horčičné semienka, bobkové listy a celé korenie. Prikryjeme a dusíme chvíľku až kým zelenina nepustí šťavu. Podlejeme 1/2 vývaru a pridáme soľ, ocot a cukor. Varíme kým nezačne vrieť. Následne pridáme zvyšok vývaru. Chvíľku povaríme kým zelenina nie je mäkká a vyberieme bobkové listy. Dôkladne vymixujeme a pridáme 100 ml mlieka/jogurtu. Ak je omáčka riedka, do druhej polovice pridáme 1 PL hladkej špaldovej múky.A čo k tomu?
Kuracie mäso: 1 väčšie kuracie prsko si nakrájame na pásiky a oblejeme olivovým olejom a grilovacím korením. Necháme chvíľku postáť a následne opečieme na panvici do zlatista.
Sladké zemiaky/bataty: Zemiak si uvaríme v šupke nie úplne do mäkka. Vyberieme, ošúpeme, nakrájame na kolieska a poukladáme na plech vystlaný papierom. Osolíme okoreníme podľa chuti. Môžeme potrieť aj olivovým olejom a pečieme na 200 stupňoch celzia zhruba 15 minút.
Dobrú chuť!
Čítať ďalší článok:
Desať jedál, ktoré vám výrazne zvýšia tlak krvi Zdieľať na Facebooku