Týchto receptov bude presne päť a postup pri každom z nich (s výnimkou jedného) je rovnaký – vložte ingrediencie do mixéra a mixujte pokým nedosiahnete vytúženú konzistenciu. Postup pri tom zvyšnom je popísaný nižšie. Tiež nejde o nič komplikované.
1. Čokoládový šejk s arašidovým maslom do objemovky
Ingrediencie: 2 odmerky 100% čokoládového srvátkového proteínu, 250 ml vody, 2 polievkové lyžice arašidového masla, 1 banán, 1/4 šálky gréckeho jogurtu, pár kociek ľadu.Približné nutričné hodnoty: 630 kalórií, 65 g bielkovín, 45 g sacharidov, 20 g tukov.
2. Šejk superhrdinu
Ingrediencie: 2 odmerky vanilkového srvátkového proteínu, 1/2 šálky drvených ovsených vločiek, 1 šálka mladého špenátu, za hrsť bobuľovitého ovocia (podľa vlastnej voľby), 1 polievková lyžica mandľového masla, 200 ml mandľového mlieka.Približné nutričné hodnoty: 490 kalórií, 60 g bielkovín, 30 g sacharidov, 15 g tukov.
3. Šejk so šľahačkou a pomarančom
Ingrediencie: 1 odmerka 100% vanilkového srvátkového proteínu, 2 odmerky pomarančovej zmrzliny, 400 ml mandľového alebo kokosového mlieka, šľahačka, nastrúhaná pomarančová kôra.Do mixéru tentokrát vložte len proteín, zmrzlinu a mlieko. Na výsledný mix položte vyšľahanú šľahačku, ktorú posypte nastrúhanou kôrou z pomaranča.
Približné nutričné hodnoty: 300 kalórií, 30 g bielkovín, 22 g sacharidov, 12 g tukov.
4. Nízkosacharidový arašidový šejk
Ingrediencie: 1 odmerka 100% čokoládového srvátkového proteínu, 200 ml nesladeného mandľového mlieka, 1 polievková lyžica arašidového masla.Približné nutričné hodnoty: 260 kalórií, 32 g bielkovín, 8 g sacharidov, 12 g tukov.
5. Zelený super šejk
Ingrediencie: 1 odmerka vanilkového srvátkového proteínu, 5 g glutamínu, 250 ml vody, 100 ml mandľového mlieka, 1 šálka špenátu, 1 čajová lyžička strúhaného zázvoru, 1/2 čajovej lyžičky chia semien, 1/2 čajovej lyžičky škorice, pár lístkov mätyPribližné nutričné hodnoty: 220 kalórií, 30 g bielkovín, 10 g sacharidov, 5 g tukov.
Letný režim, pôvodne z 25.11.2015.
Čítať ďalší článok:
Mýty o chudnutí, ktorým ľudia veria Zdieľať na Facebooku