InstagramFacebookYoutube
Výživa

Päť vecí, ktoré sa stanú, keď ukončíte závislosť na sladených nápojoch

03. mája 2016
Päť vecí, ktoré sa stanú, keď ukončíte závislosť na sladených nápojoch
Niektorí ľudia pijú nezdravé množstvo sladených nápojov. Časť z nich dokonca trpí závislosťou. Sladené nápoje sú ako droga. A tak, ako ona nemá pozitívny vplyv na zdravie človeka, nemajú ho ani tieto nápoje.

V ideálnom svete ich konzumáciu nie len znížite na minimum, ale úplne ju eliminujete zo svojho života. Ak sa pre to rozhodnete, možno chvíľu pocítite jemné bolesti hlavy, ale určite zažijete týchto päť vecí:

1. SCHUDNETE
Pokiaľ nenahradíte sladené nápoje za niečo kalorické, ako je alkohol alebo mliečne nápoje, určite prídete o nejaké množstvo kilogramov. Stane sa tak, ak ich nahradíte vodou. Sladené nápoje totiž obsahujú veľa cukrov a kalórií, ktoré vám zrazu z diéty vypadnú, pretože voda žiadne kalórie neobsahuje.

Článok pokračuje pod reklamou


2. NEBUDETE CHODIŤ NA ZÁCHOD TAK ČASTO
Niektoré sladené nápoje obsahujú látky, ktoré spôsobujú podporovanie produkcie moču v tele, čo spôsobí, že na záchod musíte chodiť častejšie. Spôsobuje to napríklad aj kofeín.

3. UCHOVÁTE SI PEKNÝ ÚSMEV
Bežné sladené nápoje sú zabijakom vášho úsmevu, pretože postupne atakujú vaše zuby, pomáhajú oslabovať sklovinu a prispievajú k tvorbe zubných kazov. Ak s nápojmi prestanete včas, môžete si svoje zuby ušetriť a nebudete sa hanbiť ich vystavovať svetu pri širokom úsmeve.

4. BUDETE MENEJ ČASTO CHORÍ
Vedci zistili, že ľudia, ktorí vypijú dve menšie plechovky sladeného nápoja, bývajú častejšie chorí. Môže za to cukor obsiahnutý v týchto nápojoch. Ten spôsobí, že sa zníži schopnosť vašich bielych krviniek zabíjať baktérie až o 40 percent! Ak vás trápia časté nádchy, možno ste už našli ten dôvod.

5. NATIAHNETE SI SVOJ ŽIVOT
Americký žurnál verejného zdravia nedávno zverejnil závery výskumu, ktorý porovnával dĺžku telomér v bielych krvinkách ľudí, ktorí pijú pravidelne sladené nápoje a tých, ktorí ich nepijú vôbec. Zistilo sa, že tí, ktorí ich prijímajú, majú kratšie teloméry, teda aj kratšiu dobu života. Ten skracujú až o štyri roky.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist