InstagramFacebookYoutube
Tréning

Desať dôvodov, prečo by ste mali cvičiť ráno

03. októbra 2016
Desať dôvodov, prečo by ste mali cvičiť ráno
Čas, počas ktorého cvičíte, ovplyvňuje veľa vecí. Môžete cvičiť ráno, doobeda, na obed, poobede, večer. Ranný tréning vám pritom prinesie veľa výhod okrem tej, že ho budete mať skôr za sebou.

Toto je desať dôvodov magazínu Millennial Lifestyle, pre ktoré by ste mali cvičiť ráno:

1. Rýchlejší metabolizmus - ak trénujete na prázdny žalúdok a budete jesť raňajky až po cvičení, podporíte tým svoj metabolizmus a počas dňa spálite viac kalórií.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Kofeín - ak si ráno doprajete šálku kávy, prospeje aj vášmu rannému tréningu. Budete mať vďaka nej viac energie, vytrvalosti i sily počas cvičenia.

3. Príval energie - po rannom tréningu budete cítiť príval dodatočnej energie, čo vám pomôže aj v práci alebo v škole. Ranný tréning teda bude základom produktívnejšieho dňa.

4. Lepšia nálada - ranný tréning ovplyvní aj vašu náladu počas dňa a to pozitívne. Ľahšie budete zvládať stres a problémy, ktoré by sa počas dňa mohli vyskytnúť.

5. Väčšia motivácia - to, že už ráno budete mať po tréningu, vám dodá pocit úspechu, ktorý vás môže motivovať k činnosti aj počas zvyšku dňa.

6. Krása - na tréningu sa spotíte a potom si dáte osviežujúcu sprchu. To zaistí, že budete pripravení mať úsmev na tvári a vaša pokožka a vlasy budú pôsobiť sviežo a zdravo.

7. Menšia pravdepodobnosť prejedania - keď už ste dali energiu a snahu do cvičenia, zníži sa pravdepodobnosť toho, že v práci alebo v škole siahnete po nezdravom jedle.

8. Lepší spánok - keďže budete musieť vstať o trochu skôr, aby ste cvičili, a budete chcieť mať na tréning čo najviac energie, budete chodiť aj skôr spať a vylepšíte si kvalitu svojho spánku.

9. Žiadne rozptýlenia - počas rána si budete môcť užiť nerušený „ja“ čas. Môžete si pustiť hudbu a užívať si tréning bez toho, aby vám ho narušil telefonát, e-mail alebo nečakaná povinnosť.

10. Efektívnejší tréning - keďže sa vám nebude chcieť vstať podstatne skôr kvôli dlhému tréningu, naučíte sa využívať čas efektívnejšie. Výsledkom toho bude aj rozumnejší a efektívnejší tréning.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist