InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Štyri prehliadané suplementy, ktoré by ste mali užívať

19. októbra 2016
Štyri prehliadané suplementy, ktoré by ste mali užívať
Nikto neváha a pred tréningom a po tréningu využije ako svoju suplementačnú zbraň srvátkový proteín. Existuje však aj niekoľko menej známych a menej využívaných doplnkov výživy, ktoré stoja za vašu pozornosť.

Srvátkový proteín, kreatín, kofeín, rybí olej, multivitamíny... Toto sú všetko suplementy, ktoré zatieňujú štyri ďalšie doplnky výživy, ktoré sú efektívne a majú pozitívny vplyv na vaše zdravie, náladu či športovú výkonnosť. Tu sú štyri z nich:

1. GLYCÍN
Glycín je podceňovanou aminokyselinou, no preukázal sa, ako veľmi dobrý bojovník proti nespavosti. Zlepšuje kvalitu spánku, dodáva telu energiu do dňa a dokonca sa ukázalo, že zlepšuje výkonnosť pamäte. Keď si ho dáte pred spaním, ľahšie zaspíte a ráno sa zobudíte nabudení vstúpiť do nového dňa.

Článok pokračuje pod reklamou


2. TYROSÍN
L-tyrosín je aminokyselina, ktorá ovplyvňuje náladu, pamäť a kognitívne funkcie. Ide o bezpečný doplnok výživy, ktorý má preukázané účinky. Okrem redukcie stresu dokáže redukovať únavu, čo pomáha k intenzívnejšiemu tréningu. Pomáha aj zlepšovať kvalitu spánku, čo vedie k lepšej regenerácii.

3. EXTRAKT ZO ZELENÉHO ČAJU
Zelený čaj má množstvo pozitívnych účinkov, za čo vďačí látke známej pod skratkou EGCG. Okrem toho, že napríklad redukuje riziko rakoviny, podporuje aj odbúravanie tukov. Podporiť chudnutie môžete pravidelným pitím čaju, ale pohodlnejšou cestu je extrakt, ktorý má v sebe všetky potrebné látky v potrebnom množstve často už len v jednej dávke.

4. ASHWAGANHDA
Na koniec sme si nechali suplement s najexotickejším menom. Hoci ho zrejme vidíte po prvýkrát, verte tomu, že sa na Slovensku už nejaký čas predáva. Ide o výťažok z bylinky, ktorá má pozitívny vplyv na redukciu napätia, stresu i nespavosti. Má však aj povzbudivý vplyv na športovú výkonnosť a dokonca u neho vedci preukázali aj jemný nárast sily a svalovej hmoty.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist