InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Suplementy pre ženy – spaľovanie tukov

Autorka: Lucka  /   21. januára 2017
Suplementy pre ženy – spaľovanie tukov
Ak chcete úspešne spaľovať tuky, musíte často cvičiť a správne sa stravovať. Urýchliť pokroky však dokážu aj suplementy. Neviete, aké si vybrať? Prinášame vám odpoveď.

Chudnutie nie je jednoduché a čím dlhšie prebieha, tým sa výsledky dostavujú ťažšie. A to platí aj vtedy, keď máte stravovanie bez prehreškov. Našťastie však existujú doplnky výživy, ktoré vám vedia pomôcť.

1. Kofeín - kofeín je jednoduchý, ale účinný spaľovač tukov. Je základom a hlavnou súčasťou takmer všetkých účinných komplexných a drahších spaľovačov. Je pomerne lacný a zvyšuje aj vašu výkonnosť počas tréningu. Odporúča sa prijať 100-300 mg ráno a pred tréningom.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Rybí tuk - podceňovaný doplnok zlepšuje aktivitu inzulínu, ktorému zvyšuje senzitivitu, čo je kľúčové pri spaľovaní tukov. Zlepšuje aj metabolizmus a bojuje proti zápalom. Treba ho prijať s jedlom, dvakrát denne v dávke 1-3 gramy. Spolu s kofeínom tvorí základ vašej suplementácie pri chudnutí.

Ďalšie doplnky sú bonusové. Nemusíte ich užívať, ale pomôžu.

3. Extrakt zo zeleného čaju - jeho antoxidanty podporujú zdravie a regeneráciu, no podporujú aj odbúravanie telesného tuku. Dôležitá je zložka známa ako EGCG. Odporúča sa extrakt prijímať pred jedlom trikrát denne v 500 mg.

4. CLA - konjugovaná kyselina linolová podporuje aj svalový rast, aj spaľovanie tukov. Výsledky sa však dostávajú až po zhruba troch mesiacoch užívania. Hodí sa jesť spolu s raňajkami, obedom a večerou v dávke 1-3 gramy.

5. L-karnitin - na karnitin sa naviaže tuk a následne ho prepraví do bunkových mitochondrií, kde sa premení na energiu. Čím je teda v tele viac kartinitinu, tým viac tukov sa na energiu premení a tým spáli. Efektivita sa zvyšuje v kombinácii s kofeínom. Odporúča sa v dávke 1-2 gramy s raňajkami, pred a po tréningu, a s posledným jedlom dňa.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist