InstagramFacebookYoutube
Zdravie

Máte suchú pokožku? Toto by vám mohlo pomôcť

17. februára 2017
Máte suchú pokožku? Toto by vám mohlo pomôcť
Trápi vás suchá pokožka? Nemusíte využívať kozmetické výrobky, ktoré môžu situáciu dokonca zhoršiť. Existujú prírodné spôsoby, ako proti suchej pokožke efektívne bojovať. Prinášame vám päť z nich.

Bežne sa ľudia dostávajú do pasce tým, že si pokožku čistia agresívnymi prípravkami, ktoré ju ešte viac vysušujú, pretože sa zbavujú jej prirodzených olejov. To potom vedie k tomu, že musia používať hydratačné krémy. Cestou von je príroda.

Aby ste udržali pokožku zdravú a sviežu, mali by ste do stravy zahrnúť jedlá, ako sú rajčiny, sardinky či kel. Keď už však máte suchú pokožku, môže vám pomôcť týchto päť potravín:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Kokosový olej
Kokosový olej je od prírody výborným hydratačným „prípravkom“, ale tiež má antibakteriálne a antivírusové účinky, a pôsobí aj proti plesniam. Preto sa hodí aj ľuďom, ktorých trápi akné. Uprednostňujte nerafinovaný kokosový olej, ktorý si nanesiete na požadované miesto.

2. Olivový olej
Olivový olej je bežnejší a v Stredomorí si s ním spájali aj to, čo neskôr potvrdili vedci – udrží vašu pokožku dlhšie mladú. Je to preto, že obsahuje polyfenoly s antioxidačnými vlastnosťami. Aj olivový olej pomôže zvlhčiť suchú pokožku.

3. Zelený čaj
Či už ho vypijete alebo ním potriete pokožku, zelený čaj chráni pred škodlivým UV žiarením. Ak sa nanáša na pokožku, má aj ďalšie pozitívne účinky – bojuje proti akné, ekzémom a ružienke.

4. Sója
Sója je jednou z hlavných ingrediencií niektorých krémov na suchú pokožku, popraskané pery, popáleniny či inak podráždenú pokožku. Či už ju nanášate lokálne alebo jete, zlepšuje pružnosť pokožky a predchádza odbúravaniu kolagénu.

5. Mlieko a med
Pridajte do mlieka med. Následne ich naneste na cielenú oblasť. Táto kombinácia pomôže vďaka tukom a kyselinám v mlieku upokojiť podráždenú pokožku a zároveň je vďaka medu efektívne hydratovať. Med však pôsobí aj proti baktériám, a tak prospieva aj zdraviu pokožky.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist