InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Chudnutie žien: 3 chyby, ktoré robíte nevedomky

Autorka: Lucka  /   18. marca 2017

Warning: get_headers() [function.get-headers]: SSL: connection timeout in /home/vc004800/www_root/clanok.php on line 97

Warning: get_headers() [function.get-headers]: Failed to enable crypto in /home/vc004800/www_root/clanok.php on line 97

Warning: get_headers(https://slovakfitness.sk/icons/romero.jpg) [function.get-headers]: failed to open stream: operation failed in /home/vc004800/www_root/clanok.php on line 97
Priemysel zameraný na chudnutie žien je jeden z najlukratívnejších na svete. Nečudo, že ženy čelia množstvu rád, produktov a štýlových diét, z ktorých sa niekedy nevedie, ľudovo povedané, vysomáriť a nechtiac robia chyby, ktoré im bránia v pokrokoch.

Práve v tomto článku sa na tri takéto významné chyby zameriame. Ak sa vám ich podarí napraviť, váš cieľ schudnúť na požadovanú váhu sa stane reálnejší a uskutočniteľnejší. Ak ich budete robiť aj naďalej, proces chudnutia vás bude len frustrovať.

1. Diéty vedúce k hladovaniu
Samozrejme, že najväčšou chybou pri chudnutí žien je dodržiavanie trendových diét, ktoré obmedzujú jedenie a vedú až k hladovaniu. Trendové diéty sú jednou z najväčších lží fitness odvetvia. V skutočnosti nefungujú a aj keby ste dosiahli svoj cieľ, stratené kilá rýchlo naberiete naspäť. V skutočnosti vám stačí len znížiť denný kalorický príjem o 500 kalórií, ak chcete za týždeň spáliť pol kilogramu. Základom by však malo byť dlhodobé myslenie. Stravu by ste si mali vyladiť tak, aby vám vyhovovala nie týždne, nie mesiace, ale roky. Treba z nej odstrániť nezdravé jedla, alkohol, sladené nápoje, pridať viac zeleniny a občas si dovoliť aj menší prehrešok.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Snaha o redukciu tuku na určitom mieste
Druhou chybou je snaha o redukciu podkožného tuku na určitom mieste. Ženy sú často podnecované k tomu, aby vykonávali určité cviky, aby spálili tuky zo zadku, zo stehien či z brucha. Lokálne chudnutie však neexistuje. Ak budete robíte nekonečné množstvo skracovačiek, neschudnete tuky na bruchu rýchlejšie, ako keby ste rovnaké množstvo kalórií spálili cvičením iných partií. Vy by ste mali napraviť túto chybu tým, že budete cvičiť celé telo rovnomerne, vybalansovane. Najlepším spôsobom sú pritom viackĺbové cviky, pri ktorých spálite viac kalórií a vybudujete svalovú hmotu, ktorá pomôže urýchliť váš pokojový metabolizmus.

3. Príliš dlhé aeróbne cvičenie
Poslednou chybou je tradičné myslenie „viac je lepšie“. Nemusíte tráviť hodiny na bežeckom páse či rotopede, aby ste spálili nadbytočné tuky. Ak budete neustále naťahovať čas venovaný takémuto kardiovaskulárnemu tréningu, viac si tým len uškodíte. Telo bude vo väčšom strese, zvýši sa únava, tým pádom sa spaľovanie tukov spomalí a nastúpi u vás frustrácia či nechuť k cvičeniu. Namiesto dlhých aeróbnych tréningov by ste mali uprednostňovať vysoko intenzívne intervalové tréningy, ktoré sú síce krátke a intenzívne, ale aj veľmi efektívne. Tie môžete kombinovať s posilňovaním alebo bežným kardiom. Nie však prehnane dlhým.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist