InstagramFacebookYoutube
Zdravie

Ako sa udržať v pokoji a koncentrovať sa aj počas náročného dňa?

31. marca 2017
Ako sa udržať v pokoji a koncentrovať sa aj počas náročného dňa?
Ráno zvoní budík a vám sa nechce vstať, pretože viete, že vás čaká ďalší náročný deň plný povinností. Keď už máte opustiť svoj domov, nervozita sa zvyšuje a vy strácate koncentráciu na to podstatné. Ako tomu zabrániť?

Prinášame vám päť cenných tipov, ktoré vám pomôžu ovládať svoj stres a udržať si hladinu koncentrácie na vysokej úrovni tak, aby ste náročným dňom preplávali v relatívnej pohode. Tu sú:

1. Vaše telo má prioritu
Stravujte sa zdravo, každý deň cvičte, nefajčite, nepite veľa alkoholu, neutlmujte sa návykovými látkami. Stres vám pomôže znížiť aj to, ak budete zdraví, ak bude vaše telo fungovať optimálne po fyzickej stránke. Energiu a koncentráciu vám dodá aj kvalitný spánok. Samozrejme, aj kvalitná strava a dokonca aj tréning.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Nezabudnite sa na deň pripraviť
Ak chcete skutočne účinne redukovať stres z náročného dňa, pripravte sa naň deň vopred. Je to jednoduché – ak sa oboznámite s problémom, lepšie ho zvládnete. Ak nebudete mať dostatok času, dôkladná príprava vám ho tiež dokáže ušetriť a vy nebudete pod takým tlakom. Neustále sa vzdelávajte vo vašej pracovnej oblasti a z miery vás vyhodí len máločo.

3. Nemrhajte energiou na veci, ktoré nekontrolujete
Často sa stresujete pre veci, na ktoré nemáte žiaden vplyv. Vtedy je to však len strata energie. Je zbytočné strachovať sa nad niečím, čo nemôžete ovplyvniť. Vtedy vašu energiu radšej venujte aktivitám, ktoré ovplyvňujete. A ak sa k vám dostaví stres, zastavte sa, párkrát sa z hlboká nadýchnite a pokračujte.

4. Akceptujte to, že ste v strese
Ak pociťujete stres, priznajte si ho a snažte sa ho pochopiť. Nemôžete povedať len to, že daná situácia je stresujúca. Musíte prísť na to, prečo je taká. Čo presne spôsobuje stres? Nedostatok času? Dôležitosť úlohy? Nechuť k jej vykonávaniu? Potom si uvedomte, že aj keď to môže byť stresujúce, máte to pod kontrolou a dokážete to zvládnuť. Uistite sa o tom pozitívnymi afirmáciami.

5. Pravidelne sa venujte cvičeniu
Uistite sa, že si nájdete priestor na pravidelné cvičenie. To vás dokáže upokojovať a zlepšovať vašu pracovnú produktivitu. Cvičenie totiž nie je len o fyzickej práci, ale aj o stimulácii energie a mentálneho zdravia, vrátane lepšej nálady a koncentrácie.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist