Kulturistika

Koncom mája nás čaká IFBB New York Pro 2013

18. mája 2013
Koncom mája nás čaká IFBB New York Pro 2013
SlovakFitness.sk má za sebou viac ako dva mesiace existencie a hoci dôraz na súťažnú kulturistiku nekladieme, rozhodli sme sa, že vás budeme informovať o popredných kulturistických podujatiach. Koncom mesiaca prichádza jedno z najväčších – New York Pro.

Prestížne podujatie, v minulosti známe pod názvom Noc šampiónov, sa koná pravidelne od roku 2002 a v minulosti sa jeho šampiónmi stali aj takí velikáni ako Phil Heath, Branch Warren ši Kai Greene. Titul z minulého roka nebude obhajovať Cedric McMillan (na videu nižšie), ktorý sa súťaže nezúčastní.

Článok pokračuje pod reklamou

V New Yorku budú v open kategórii súťažiť aj Aaron Clark, Antoine Vaillant, Clarence Devis, Jonathan Delarosa, Juan Morel, Kevin English, Madouh Elssbiay, Mike Johnson, Mohammed Touri a Victor Martinez.

New York Pro sa uskutoční 25. mája a víťaz získa 12 tisíc amerických dolárov, ako aj miestenku na Mr. Olympia. Nebude to však jediné podujatie profesionálov v závere mája. 31. mája sa v Toronte začne Toronto Pro Superhow 2013. Z oboch súťaží vám prinesieme reportáž.

Kvalifikácia na Mr. Olympia 2013

Tento rok už kulturisti z asociácie IFBB absolvovali päť podujatí, vrátane februárového Arnold Classic, ktorého víťazom sa stal niekdajší Mr. Olympia Dexter Jackson. Vrcholom sezóny bude súťaž Mr. Olympia, ktorá sa uskutoční v Las Vegas koncom septembra. Titul obhajuje Phil Heath a na víťaza čaká okrem Sandowovej sošky aj šek na 250 tisíc dolárov.

Na vrcholné podujatie sezóny boli pred štartom ročníka kvalifikovaní už: Heath, Greene, Jackson, Warren, Shawn Rhoden, Dennis Wolf a Jay Cutler. Víťazstvami na tohtoročných súťažiach majú miestenku istú aj McMillan, Brandon Curry a Robert Piotrkowicz. Okrem víťazov súťaží sa tento rok kvalifikuje aj päť najlepších v rebríčku, do ktorého sa udeľujú body za umiestnenia na 2. až 5. mieste.

Kulturistické súťaže IFBB v roku 2013
Termín Súťaž Víťaz Cena pre víťaza
28.2.-3.3. Arnold Classic Dexter Jackson 120 000 USD
8.-10.3. Australian Grand Prix Dexter Jackson 25 000 USD
13.4. FIBO Power Cedric McMillan 25 000 USD
26.-27.4. Arnold Classic Brasil Brandon Curry 85 000 USD
4.5. Mr. Europe Pro Robert Piotrkowicz ?
25.5. New York Pro   12 000 USD
31.5.-2.6. Toronto Pro Supershow   20 000 USD
5.-6.7. Chicago Pro   20 000 USD
9.-10.8. PBW Championship   20 000 USD
26.-29.9. Olympia Weekend   250 000 USD

Otázka pre vás

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!