InstagramFacebookYoutube
Tréning

Chcete lepšie bicepsy a tricepsy? Skúste tento tréning rúk

07. decembra 2017
Chcete lepšie bicepsy a tricepsy? Skúste tento tréning rúk
Ak si chcete vylepšiť stav vašich paží, máme pre vás pripravený veľmi efektívny tréning, v ktorom spojíte dokopy cviky zamerané na bicepsy i tricepsy. Spája v sebe niekoľko jednoduchých a spoľahlivých stratégií budovania svalov.

Ak je vaším cieľom vybudovať väčšie bicepsy a tricepsy, pravdepodobne ste už skúšali tréning s ťažkými váhami. Ak vám ani ten nepomohol k uspokojivým výsledkom, mali by ste dať šancu tréningu, ktorý využíva inú filozofiu. A ten máte teraz pred sebou.

Predkládaný tréning zahŕňa šesť známych cvikov, ktoré precvičíte v priebehu 30 až 45 minút. Štyri cviky sa spájajú do dvoch supersérií a dva odcvičíte bežným spôsobom. Prestávky medzi sériami budú preto fluktuovať.

Článok pokračuje pod reklamou


Bicepsy a tricepsy sú ideálne partie pre antagonistické supersérie. A tie sa v tréningu aj využívajú. Na začiatok precvičíte bicepsové zdvihy s veľkou činkou na opierke v kombinácii s tlakmi s úzkym úchopom. Po každej supersérii odpočívate 120 sekúnd.

Po vykonaní štyroch supersérii prídu na rad ďalšie štyri supersérie novej kombinácie, v ktorej sa spájajú bicepsové zdvihy na šikmej lavici s francúzskymi tlakmi s jednoručkami na lavici. Taktiež medzi supersériami oddychujete dve minúty.

Na záver prúdu záverečné cviky, ktoré svaly vymačkajú na maximum. Najskôr absolvujete 100 opakovaní bicepsových zdvihov s obojručnou činkou. Pochopiteľne ich nemusíte urobiť naraz bez prestávky. Cieľom je jednoducho urobiť sto opakovaní a prestávky na tejto „ceste“ si dávať čo najkratšie.

Keď takýmto spôsobom vymačkáte bicepsy, okamžite prejdite k hrazde, na ktorú ste si pred tréningom pripravili elastické laná/pásy. S nimi absolvujte 150 tricepsových stláčaní. A čo vás čaká potom? Vydýchnutie, vaša potréningová rutina a oddych po uspokojivom tréningu.

Tréning pre väčšie bicepsy a tricepsy
Cvik Série Opakovania
 Superséria:
Bic. zdvihy s veľkou činkou na opierke
Tlaky na lavičke s úzkym úchopom
4
10-12
20
 Superséria:
Bic. zdvihy na šikmek lavici
Francúzske tlaky s jednoručkami
4
5
12
Bic. zdvihy s veľkou činkou 1 100
Tric. stlačanie elastického lana 1 150



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist