InstagramFacebookYoutube
Tréning

Cvičenie so závažím sa oplatí!

Autor: PR článok  /   02. januára 2018
Cvičenie so závažím sa oplatí!
Väčšina z nás sa snaží robiť niečo pre seba a svoje zdravie. Nie, nemyslíme tým nezmyselné diéty, ktoré majú v konečnom dôsledku úplne opačný efekt. Narážame na športovanie, a teda pohybové aktivity, ktoré sú pre ľudský organizmus viac než nevyhnutné. Možností máme dnes skutočne veľa – behanie, plávanie, turistika, korčuľovanie či posilňovanie. Pokiaľ sa rozhodnete pre poslednú možnosť, teda posilňovanie, zásadnou otázkou je – budem cvičiť doma alebo v posilňovni?

Cvičenie doma má množstvo skvelých výhod! Poznáte ich?

Asi nie je človek, ktorý by sa aspoň raz v živote nepokúsil cvičiť doma. Klasické „brušáky“, drepy či výpady majú síce svoje čaro, no to najmä na začiatku. Skôr či neskôr je potrebné, aby ste intenzitu tréningov zvyšovali, trebárs počtom opakovaní, zmenou cvikov či pridaním závažia. Práve závažia na nohy alebo na ruky sú skvelým spôsobom, ako môžete zvýšiť záťaž pri chôdzi alebo behu, ba dokonca takýmto spôsobom môžete zefektívniť posilňovanie či spáliť viac kalórií! Vybrať si môžete z hmotností od 0,5 kg do 3 kg, avšak na začiatok sa odporúča zvoliť ľahšiu hmotnosť, keďže to nemusí byť také jednoduché, ako sa spočiatku môže zdať.

Zatazove naramky inSPORTline

A teda, aké sú výhody cvičenia v domácom prostredí? Najmä to, že môžete cvičiť kedykoľvek počas dňa, nemusíte cestovať do posilňovne či čakať, kým sa uvoľní vami požadovaný stroj. A to najlepšie je, že neplatíte žiadny vstup či členské!

Posilňovacia lavica? Jednoznačne áno!

Už dávno neplatí, že lavice na posilňovanie sú výhradne súčasťou verejných či hotelových posilňovní. Mnoho ľudí už dávno vie, že posilňovacia lavica je skvelým pomocníkom na cvičenie doma!

Lavica inSPORTline

Bench lavica je skvelá na posilnenie prsného svalstva, šikmá lavica je určená na cvičenie brucha, leg press je skvelým pomocníkom na precvičenie nôh. Nastaviteľné lavice sú vhodnou voľbou pre všetkých tých, ktorí chcú precvičiť každú partiu tela, čiže ak aj vy plánujete žiť aktívnejšie a vybudovať si doma vlastnú posilňovňu, nezabudnite na pomocníkov v podobe záťaží a posilňovacej lavice, ktorí vám pomôžu dosiahnuť váš vytúžený cieľ.

Ak by ste chceli poradiť, môžete sa na nás obrátiť priamo v predajniach alebo v online chate na našej webovej stránke InSPORTline.

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist