Ingrediencie:
| 1 cibuľa (asi 130 g)| 1 sladká paprika (165 g)
| 1/2 cukiny (80 g)
| 1 strúčik cesnaku
| 100 g húb
| 250 g paradajkovej omáčky
| 35 g koncentrovanej paradajkovej pasty
| 5 g olivového oleja
| 500 g mletého hovädzieho mäsa (menej tučného)
| 140 g celozrnných špagiet
| korenie na špagety
Postup prípravy receptu:
1. Cibuľu, sladkú papriku, cukinu, cesnak, huby nakrájame na drobno.2. Na panvici si pri miernom ohni na olejovom oleji niekoľko minút osmažíme cibuľku, cesnak, papriku, cukinu a huby. Potom pridáme paradajkovú omáčku, paradajkovú pastu a korenie. Dovedieme do varu a potom znížime teplo na nízku teplotu, prikryjeme a podusíme asi 25 minút.
3. Na veľkom ohni dáme na panvici pomleté mäso, ktoré opečieme do hneda. Väčšie kúsky rozmačkáme na drobno varechou. Potom mäso pridáme do panvice s omáčkou a premiešame.
4. V hrnci uvaríme špagety podľa postupu na obale. Nakoniec ich dáme na tanier a polejeme pripravenou omáčkou. Dobrú chuť.
Čítať ďalší článok:
Vitamínové doplnky Zdieľať na Facebooku