InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Už o pár dní sa uskutoční jubilejný Arnold Classic + kalendár IFBB Pro

28. februára 2018

Fanúšikovia profesionálnej kulturistiky musia zbystriť pozornosť. Už cez tento víkend sa totiž v americkom Columbuse zo štátu Ohio uskutoční druhé najprestížnejšie podujatie roka, Arnold Classic.

Jubilejný 30. ročník, ktorý tradičné sprevádza veľtrh a bohatý sprievodný program súťaží v iných odvetviach, prinesie aj rekordných deväť disciplín z ligy IFBB Pro, po prvýkrát aj Classic Physique.

Najväčšia pozornosť sa bude venovať kulturistom v kategórii do 212 libier a samozrejme vrcholu podujatia otvorenej kategórii. V nej ani tento rok nebude núdza o hviezdne mená. Päťnásobný šampión Dexter Jackson, minuloročný víťaz Cedric McMillan či šampión z roku 2014 Dennis Wolf sú na čele 14-člennej skupiny pretekárov.

Článok pokračuje pod reklamou


Na pódiu ich doplnia nemenej známi Roelly Winklaar, William Bonac, Lionel Beyeke či Steve Kuclo. Pozvánku dostali aj Maxx Charles, Jonathan De La Rosa, Paul Poloczek, Luis Rodriguez, Fred Smalls, Hidetada Yamagishi a Čech Lukáš Osladil. Žiaľ, hviezdny Shawn Rhoden sa vo februári odhlásil zo zdravotných dôvodov.

Kategória do 212 libier, v ktorej bude bojovať sedmička pretekárov na čele s Davidom Henrym či Josem Raymondom, vyvrcholí už v piatok večer. Otvorená kategória absolvuje celý svoj program v sobotu a my vám hneď v nedeľu prinesieme z tejto súťaže, ktorá má ako jediná v kalendári kvalifikačnú úroveň 1, sumár.

Čo prinesie profesionálna IFBB Pro v roku 2018?

Tento ročník bude v kolotoči IFBB Pro výrazne iný ako tie predošlé. Pred jeho štartom totiž došlo k rozchodu medzi profesionálnou ligou Jima Maniona a federáciou IFBB, čo viedlo k tomu, že kulturistika mužov v kategórii ťažkotonážnikov bude mať o čosi menej súťaží.

Arnold Classic odštartuje sériu desiatich súťaží, ktoré budú prechádzať vrcholu sezóny Mr. Olympia, ktorý sa uskutoční 14. až 15. septembra v Las Vegas. Potom sa profíci ešte predstavia na piatich menej hodnotených súťažiach, s výnimkou pražského EVLS Prague Pro, ktoré dosahuje kvalifikačnú úroveň 2.

Termín Súťaž Miesto Kv. úroveň*
02.-03. 03. Arnold Classic Columbus, USA 1
16.-18. 03. Arnold Classic Australia Melbourne, AUS 2
31. 03. Indy Pro Indianapolis, USA 4
19. 05. New York Pro White Plains, USA 2
26. 05. California Pro Culver City, USA 4
02.-03. 06. Toronto Pro Supershow Toronto, CAN 3
06.-07. 07. Wings of Strength Chicago Chicago, USA 3
07.-08. 07. Vancouver Pro Vancouver, CAN 3
21. 07. Bigman Weekend Pro Benidorm, ESP 4
02.-04. 08. Wings of Strength Titan Medical Tampa Pro Tampa, USA 2
14.-15. 09. Mr. Olympia Las Vegas, USA -
22. 09. San Marino Pro San Marino, RSM 4
29. 09. EVLS Prague Pro Praha, CZE 2
10. 11. Milan Pro Miláno, ITA 4
23.-24. 11. Wings of Strength Romania Muscle Fest Pro Sibiu, ROM 4
01. 12. Rome Pro Rím, ITA 4

* - kvalifikačná úroveň vyjadruje, akú hodnotu budú mať umiestnenia na danom podujatí v boji o miestenku na Mr. Olympii. Z každej súťaži sa priamo kvalifikujú víťazí. Za umiestnenia v prvej päťke idú na konto kulturistov body. Kvalifikačná úroveň 1 tieto miesta boduje 10, 9, 8 a 7 bodmi. Kvalifikačná úroveň 2 tieto miesta boduje 8, 7, 6 a 5 bodmi. Kvalifikačná úroveň 3 tieto miesta boduje 6, 5, 4 a 3 bodmi. Kvalifikačná úroveň 4 tieto miesta boduje 4, 3, 2 a 1 bodom.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist