InstagramFacebookYoutube
Tréning

Jumping Jack: 5 výhod poskokov s odrazom znožmo

15. marca 2018
Jumping Jack: 5 výhod poskokov s odrazom znožmo
Keď uvidíte skákajúceho Jacka, vedzte, že je dobrý pre vaše telo. Cvik známy pod anglickým názvom Jumping Jack sa voľne môže preložiť ako poskoky s odrazom znožmo a je známy aj ako poskoky I-X. A ide o cvik, ktorý má pre vaše telo skutočne pozitívne účinky.

Tento jednoduchý cvik je veľmi účinný pri kardiovaskulárnom cvičení, ale jeho výhody nekončia iba pri ňom. Poskoky s odrazom znožmo majú niekoľko ďalších výhod. My vám v tomto článku prinášame rovno päť:

1. Je to skvelý kardiovaskulárny cvik
Cvik je jednoduchý, ale efektívne precvičí a posilní vaše srdce a pľúca. Ide o výborný kardiovaskulárny cvik, ktorým si zlepšíte zdravie i kondíciu. Toto je pravdepodobne najväčšia výhoda spomedzi všetkých.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Buduje silnejšie svaly
Síce to na prvýkrát tak vyzerať nemusí, ale aj poskoky s odrazom znožmo posilnia vaše svaly. Samozrejmosťou je posilnenie svalov nôh, zabrať dostanú hlavne lýtka. Svoje si však odcvičia aj ramená, keďže ruky švihajú hore-dole. Tiež sa posilnia zadok, brucho a iné stabilizačné svaly.

3. Pomáha chudnúť
Ak budete tento cvik vykonávať dlhšie, pomôže vám spáliť nadbytočné cviky. Chudnutie podporuje tým, že pri ňom spaľujete veľa energie. Môžete si vytvoriť náročný program len z tohto cviku, ale pravdepodobne vhodnejšie by bolo pridať ho do už existujúceho tréningu alebo ho spojiť s inými cvikmi.

4. Zlepšuje koordináciu
Tým, že pri tomto cviku neustále skáčete na jednom mieste, zlepšujete aj svoju koordináciu. Musíte sa totiž nie len vyrovnávať s pohybom nôh pri poskokoch, ale aj s mávaním rúk, ktoré vám cvičenie sťažuje. Koordinácia sa pritom zíde nie len v posilňovni, ale aj v bežnom živote.

5. Je ľahko prispôsobiteľný
Krásou tohto cviku je, že ho môžete vykonávať hocikde. Nevyužívate žiadne náčinie a potrebujete len trochu miesta. Tiež ho môžete ľahko prispôsobovať vašej kondičnej zdatnosti. A to nie len úpravou počtu opakovaní, ale napríklad aj záťažami za členkoch a zápästiach, či dokonca záťažovou vestou.

Teraz už viete, aké má cvik Jumping Jack výhody, tak ho teraz vyskúšajte. Neviete ako? Prevedenie je nasledujúce: Vystrite sa v stoji, ruky majte pri trupe a nohy spolu. Poskočte, ruky krúživým pohybom zdvihnite nad hlavu a nohy rozkročte. Hneď po dopade na nohy znova vyskočte a vráťte sa do počiatočnej pozície. Opakujte.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist