InstagramFacebookYoutube
Výživa

Chcete podporiť chudnutie? Skúste vlašské orechy

20. apríla 2018
Chcete podporiť chudnutie? Skúste vlašské orechy
Spaľovanie tukov je kľúčová fáza v príprave kulturistov, je dôležité pri naberaní kondície u väčšiny športovcov a záleží na ňom aj bežným smrteľníkom, ktorí jednoducho chcú vyzerať dobre. Ide však o činnosť, ktorá nie je ľahká.

Niekto má genetické predpoklady na rýchle chudnutie, inému v tom pomáha životný štýl. Pre bežného človeka sa však pri chudnutí hodí každá pomoc. A pomocnú ruku vám podľa vedcov môžu podať aj vlašské orechy.

Orechy sú pre zdravie prospešné, ale majú renomé, že pre vyšší obsah kalórií môžu chudnutie sťažovať. Preto ich niektorí ľudia radšej vynechávajú. Podľa vedcov však robia chybu, pretože denný príjem jednej hrsti vlašských orechov bol spojený s rýchlejším chudnutím.

Článok pokračuje pod reklamou


Vedci zo Školy medicíny v americkom San Diegu si zobrali pod palec 245 žien s nadváhou alebo obezitou, ktoré mali 22 až 72 rokov. Zaradili ich do jednoročného programu a sledovali, ako zareagujú na odlišné tipy diét.

Skupina, ktorá každý deň konzumovala vlašské orechy, schudla za šesť mesiacov najviac kilogramov. Ženy z tejto skupiny mali aj podstatne nižšiu hladinu zlého cholesterolu a vyššiu hladinu dobrého cholesterolu.

Vlašské orechy sú jediným druhom orechov, ktorý obsahuje polynenasýtené mastné kyseliny a obsahujú aj kyselinu alfa-lipoovú, ktorá je prospešná pre fungovanie tela, efektívne menenie živín na energiu a aj pre podporenie chudnutia. Preto majú taký pozitívny vplyv na srdcovocievne zdravie a spaľovanie tukov.

Výhodou vlašských orechov je, že sú v našich podmienkach mimoriadne dostupné. Hodia sa pritom aj ako ingrediencia do najrôznejších druhov pokrmov, či už slaných alebo sladkých. Podporujú pritom aj mentálne zdravie a sú dobrým zdrojom bielkovín.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist