InstagramFacebookYoutube
Výživa

Osem jedál, ktoré prirodzene pália tuky

19. júna 2018
Osem jedál, ktoré prirodzene pália tuky
Prinášame vám prehľad ôsmich jedál, ktoré vám prirodzeným a efektívnym spôsobom dokážu pomôcť spaľovať nadbytočné tuky.

Niektoré jedlá majú prirodzené vlastnosti, ktoré pomáhajú uľahčovať chudnutie. Niektoré z nich podporujú chudnutie tým, že sa pri ich trávení využíva viacej energie. Niektoré zase majú termogenický účinok, ktorý vďaka určitým látkam zrýchľuje odbúravanie tukových buniek.

Ak si teda chcete uľahčiť cestu za štíhlou postavou, zaraďte do svojej výživy nasledujúce jedlá a nápoje:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Špenát - pri trávení špenátu sa využíva veľa energie a zároveň obsahuje látky známe ako tylakoidy, ktoré podporujú chudnutie tým, že podporujú pocit nasýtenia a redukujú veľkosť tukových buniek.

2. Kel - patrí medzi katabolické jedlá, ktoré pri trávení nútia telo vynakladať na celý proces viac energie. Dokážu človeka zasýtiť. Zároveň má veľa vlákniny, vitamínov a minerálov, ktoré vo veľkom podporujú zdravie.

3. Rajčiny - majú veľmi malý počet kalórií a veľký obsah vody. Telo spáli trávením viac energie, ako obsahujú. Zároveň obsahujú látky, ktoré podporujú zdravie i funkcie podporujúce efektívnejšie spaľovanie tukov.

4. Grapefruit - tento druh ovocia je bohatý na fytochemikálie, ktoré stimulujú adiponektín, hormón zodpovedný za spaľovanie tukov. Obsahujú aj látku nootkatón, ktorá podporuje enzým urýchľujúci v tele človeka metabolizmus.

5. Sardinky - obsahujú zdravé tuky a vitamín D, ktoré podporujú fyzické i mentálne zdravie. Dodajú vám energiu k cvičeniu a pomáhajú vybalansovať hormóny v tele tak, aby podporovali účinnejšie spaľovanie tukov. Omega 3 mastné kyseliny potláčajú chuť do jedla a pomáhajú aj zmenšovať veľkosť tukových buniek.

6. Kajenské korenie - ide o korenie s termogenickým účinkom, ktorý vedie k zrýchleniu metabolizmu a tým pádom aj k efektívnejšiemu chudnutiu. Môže za to kapsaicín. Takisto má toto korenie aj schopnosť potláčať chuť do jedla.

7. Srvátkový proteín - bielkoviny vo všeobecnosti podporujú chudnutie, pretože človeka lepšie zasýtia a podporujú procesy premeny tukových zásob na energiu.

8. Čaj Rooibos - tento čaj obsahuje veľa flavonoidov, ktoré majú schopnosti páliť tuky. Vedci v roku 2014 zistili, že stimuluje spaľovanie tukov a predchádza vzniku nových tukových buniek.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist