InstagramFacebookYoutube
Tréning

Majte prehľad o svojej dennej aktivite!

Autor: PR článok  /   29. júna 2018
Majte prehľad o svojej dennej aktivite!
Nájsť si počas dňa aspoň hodinku voľného času na vykonanie akejkoľvek športovej aktivity môže byť skrátka náročné, v mnohých prípadoch až nepredstaviteľné, najmä ak ste pracovne vyťažený či máte malé dieťatko, ktoré vyžaduje stopercentnú starostlivosť počas celého dňa. Skvelou správou je, že nemusíte denno-denne navštevovať fitness centrum či plaváreň, veď aktívny môžete byť aj iným spôsobom, ako len športovaním. Na mysli máme obyčajnú chôdzu, ktorú vykonáva denno-denne každý z nás, či už cestou do práce, do potravín alebo na prechádzke s dieťatkom. Na základe viacerých vedeckých štúdií bolo dokázané, že denne by sme mali spraviť aspoň desaťtisíc krokov, vďaka čomu môžeme behom krátkej doby pozitívne ovplyvniť náš kardiovaskulárny systém, a tým pádom eliminovať riziko infarktu.

Koľko krokov ste prešli?

Či už ste sa rozhodli vyraziť na výlet s rodinou alebo len do mesta na kávu, vaše kroky by ste mali mať neustále pod kontrolou. Je dobré mať prehľad o tom, koľko krokov ste počas dňa spravili, prípadne koľko kalórií ste spálili, čo oceníte vtedy, ak potrebujete schudnúť nejaké to kilečko naviac. Fitness náramky nie sú len záležitosťou aktívnych športovcov, ale tiež bežných ľudí, ktorí chcú mať svoju dennú aktivitu zaznamenanú za účelom prekonávania samého seba. Rozhodli ste sa behať? Výborne! Nastavte si cieľ dennej aktivity a nezabudnite na meranie tepu, k čomu vám poslúži hrudný pás. Priemerný človek vo veku tridsať rokov by mal mať počas behu pulz zhruba 130 až 150, no zo začiatku sa môže vyšplhať až na 180, a preto sa netreba naľakať. Vďaka fitness náramku budete vedieť, aká je výška vášho pulzu, a teda kedy je vhodné spomaliť, prípadne zrýchliť tempo.



Dajte si do tela!

Ak si trúfate, vaše telo môžete posilniť aj iným spôsobom ako len behom či iným kardio cvičením. K tomu vám poslúži závažie v podobe jednoručiek či takzvaných kotúčov, ktoré sú dnes účinným pomocníkom nielen mužov, ale i žien s cieľom vytvarovať dokonalé krivky a zároveň posilniť problémové partie akými sú najmä bruško a stehná. Lano na cvičenie je taktiež jednou zo športových pomôcok, ktorá má rôznorodé použitie, čo znamená, že umožňuje odcvičiť niekoľko desiatok rôznych druhov cvičení, ktorými posilníte skrátka celé telo – ramená, chrbát, brucho i nohy!

Lano na cvičenie

Pre začiatočníkov sa odporúča konzultovať cviky s trénerom vzhľadom k tomu, že cvičenie s lanom môže byť obťažnejšie, no zároveň účinnejšie v porovnaní s väčšinou pomôcok na cvičenie. Ak chcete vybudovať výbušnosť a vytrvalosť, ale taktiež získať rytmus a telesnú rovnováhu, posilňovacie lano je presne to, čo by nemalo chýbať ani vo vašej domácej posilňovni! V kombinácií s pravidelnou dennou aktivitou ste na ceste za svojim zdravším „ja“!

Ak hľadáte kvalitné fitness náramky, lano na cvičenie, športové zariadenia či pomôcky na cvičenie, neváhajte a vyberte si zo širokej ponuky vysokokvalitného sortimentu, ktorý ponúka významný slovenský predajca inSPORTline.

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist