InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Päť dôvodov, prečo by ste mali začať chodiť na spinning

15. decembra 2018
Päť dôvodov, prečo by ste mali začať chodiť na spinning
Spinning už dávno nie je len módnou záležitosťou. Ešte ste ho nevyskúšali? Tak by ste mali. Prinášame vám päť dôvodov, prečo bude pre vás prospešný.

Spinning má množstvo iných výhod ako je len spaľovanie nadbytočných tukov, ktoré sú primárnym bodom záujmu u väčšiny žien, ktoré ho vyskúšajú. Zistite, prečo by ste mu mali dať šancu okrem samotného chudnutia:

1. Budete zdravšie
Fyzická aktivita, akou je aj spinning, pomáha znižovať riziko srdcovocievnych ochorení a iných chorôb, ktoré vyplývajú zo stresu. Typicky sú spinningové hodiny skvelým spôsobom, ako si podporiť metabolizmus, zlepšiť vytrvalosť a kardiovaskulárne zdravie. Taktiež pomáha k budovaniu čistej svalovej hmoty.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Naučíte sa pracovať s cieľmi
Nie každá hodina bude dokonalá, ale naučíte sa stanovovať si ciele a motivovať sa k ich dosiahnutiu. To vám pomôže pracovať s cieľmi aj v iných oblastiach vášho života. Uvedomíte si, že ak si prejdete niečím náročným, tak sa z vás stane istejšia a silnejšia osoba, ktorá bude v budúcnosti pripravená dosahovať väčšie veci.

3. Spoznáte nových ľudí
Na hodinách budete obklopené veľkým počtom osôb, ktoré majú rovnaký cieľ ako vy. To vám pomôže s motiváciou a zároveň vám prinesie aj nové známosti. Ak sa potom zameriate na niekoho, kto je v spinningu dobrý a snažíte sa držať jeho tempa, budete pracovať tvrdšie, ako keby ste si ho nevšímali.

4. Zlepšíte svoju koncentráciu
Kvalitná hodina spinningu spôsobí, že stratíte akýkoľvek pojem o čase. Zlepšíte svoju koncentráciu a zároveň si tým pomôžete zabudnúť na veci, ktoré vás trápili predtým. Naučíte sa zameriavať svoju myseľ a energiu na činnosť, ktorú práve robíte.

5. Budete sa cítiť lepšie
Absolvujte tvrdý tréning a uvidíte, ako sa budete cítiť po ňom. Štúdie dokazujú, že sa ľudia po tvrdom cvičení cítia šťastnejšie a majú viac energie. Najlepšie na tom je, že také pocity sú ľahko nákazlivé. Preto ľudia bývajú radi vedľa veselých a sebavedomých ľuďoch. A vy sa môžete stať tiež takou osobou.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist