InstagramFacebookYoutube
Výživa

Toto sú najhoršie jedlá pre nadšencov CrossFitu

17. septembra 2019
Toto sú najhoršie jedlá pre nadšencov CrossFitu
Nedávno sme vám priniesli 11 jedál, ktoré sú najlepšie pre tých, čo sa pravidelne venujú CrossFitu. Je však dobré sa pozrieť aj na zoznam jedál, ktorým by ste sa mali veľkým oblúkom vyhnúť.

Ak ste nadšencom CrossFitu a trénujete tvrdo ako zviera, mali by ste sa vyhnúť nasledujúcim desiatim jedlám, ktoré vám nerobia vo vašom snažení žiadne láskavosti:

1. Surová zelenina pred tréningom – vyhnite sa šalátu, kapuste či brokolici pred tréningom, pretože tieto jedlá sú bežným zdrojom tráviacich problémov pri cvičení. Sú zdravé a obsahujú veľa vlákniny, ale pred intenzívnym tréningom nie sú vhodným pokrmom.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Sacharidy s vysokým GI – biela ryža, zemiaky, biele pečivo majú mimoriadne vysoký glykemický index, čo vedie k veľkým výkyvom hladiny inzulínu, čo vedie k poklesu energie a nárastu chuti do jedla. Nahraďte ich vhodnejšími alternatívami – hnedou ryžou, sladkými zemiakmi, celozrnnými produktmi.

3. Smažené jedlá – nedodajú vám potrebné živiny pre kvalitný tréning ani kvalitnú regeneráciu. Majú veľa kalórií a sú bohaté na nezdravé tuky.

4. Polievky z bujónov – ak máte chuť na polievku, nerobte si ju z bujónov. Tie sú excelentné pre chuť polievky, ale obsahujú mimoriadne veľké množstvo soli, ktorá môže viesť k dehydratácii a obmedzeniu svalovej kontrakcie počas tréningu.

5. Alkohol – aj pohár vína dokáže narušiť váš tréningový režim. Alkohol nemá žiadnu nutričnú hodnotu, len prázdne kalórie. Navyše, narúša proces regenerácie a spánok, čo je veľmi dôležité pri vašom snažení.

6. Spracované jedlá – sú bohaté na cukor, sodík a umelé ingrediencie. Navyše, neposkytnú vám toľko živín, ako nespracované pokrmy.

7. Žemle – sú pohodlné na prípravu, ale obsahujú rýchle sacharidy, ktoré negatívne ovplyvnia hladinu vašej energie. Navyše, sú bohaté na kalórie.

8. Pukance z kina – pukance sa doma dajú urobiť aj zdravo, ale tie kupované sú typicky bohaté na soľ a nasýtené tuky. To môže spôsobiť, že vaše svaly sa v tréningu unavia skôr.

9. Hamburger – ak si chcete vybudovať vyšportované telo, hamburger či hranolky vám k tomu nepomôžu. Sú kalorickou bombou a obsahujú toľko nezdravých tukov, že sa až ťažko trávia, čím vám sťažujú tréning.

10. Ochutený jogurt – nepomáhajú k regenerácii, obsahujú dvakrát menej bielkovín ako grécky jogurt a sú plné sodíka a cukru, vďaka čomu budete unavenejší. Ak vám chutí sladké, kúpte si radšej grécky jogurt a nakrájajte si doň kúsky banánu alebo si doň vmiešajte lyžičku medu.

Pozri aj: Toto sú najlepšie jedlá pre nadšencov CrossFitu

zdroj: Eat This, Not That!


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist