Anglické muffiny s bielkami
Ingrediencie: 3 vaječné bielka, celozrnný anglický muffin, 1/2 šálky špenátu, 1 plátok syru čedar, 1 plátok rajčiny.Príprava: Na predhriatej panvici miešame bielka, kým nebudú hotové. Prepolíme si muffin na polovicu – na prvú položíme špenát, na druhú syr. Položíme polovice na panvicu a ponecháme ich na nej, kým sa syr nezačne roztápať. Následne pridáme na špenát bielka a plátok rajčiny. Prikryjeme druhou polovicou so syrom.
Frittata Italiana
Ingrediencie: 6 vajec, 1/4 šálky gréckeho jogurtu, 1 šálka na kocky nakrájaných sušených rajčín, 4 lístky čerstvej bazalky nasekané na drobno, soľ a čierne korenie na dochutenie.Príprava: V miske spolu premiešajte vajcia, jogurt, soľ a korenie. Rozohrejte panvicu a pridajte pripravenú zmes. Keď sa začnú vajcia zrážať, pridajte sušené rajčiny a bazalku. Prikryte pokrievkou a zhruba dve minúty nechajte dovariť na malom plameni. Podávajte s celozrnným toastom.
Mexická praženica
Ingrediencie: 2 vajcia, 1/4 šálky čiernych fazúľ z konzervy, 30 gramov syru čedar, 2 poliekové lyžice salsy.Príprava: Nastrúhajte si syr. Opláchnite a vysušte fazule. Do panvice dajte dve vajcia, fazule a vytvorte z nich praženicu. Ku koncu pridajte syr, premiešajte, odstavte sporák. Na záver vmiešajte salsu (môžete ju podávať aj bokom – ako vám vyhovuje).
Chutný sendvič s vajcami
Ingrediencie: 2 plátky slaniny, 6 vajec, 4 krajce celozrnného chlebu/toastu, 1/2 šálky nastrúhaného syra čedar, 1 šálka na kocky nakrájaných cherry rajčín, soľ a čierne korenie na dochutenie.Príprava: Jemne si opečieme toasty. Následne si do chrumkavá opečieme aj plátky slaniny. Dáme stranou. V miske si vyšľaháme vajcia spolu so soľou a korením. Zmes vylejeme na panvicu, varíme a premiešavame až dovtedy, kým nebudú vajcia hotové. Polovicu pripravených vajec naložíme na jeden toast, posypeme polovicou syra, položíme naň plátok slaniny a navrch pridáme polovicu rajčín. Prekryjeme druhým krajcom. Zopakujeme a pripravíme si druhý sendvič.
Huevos Rancheros
Ingrediencie: 2 oddelené polievkové lyžice kanolového oleja, 1 šálka nasekanej cibule, 2 strúčiky nasekaného cesnaku, 1 nasekaná jalapeno paprička, 1 nasekaná zelená paprika, 400 gramov nasekaných rajčín z konzervy, 2 čajové lyžičke vinného octu, 400 gramov červených fazúľ z konzervy (omytých a osušených), 1/2 čajovej lyžičky drvenej rasce, 4 veľké vajca, 1/4 čajovej lyžičky soli, 4 kukuričné tortily, 1/2 šálky nastrúhaného syra čedar.Príprava: Rozohrejte jednu lyžicu oleja vo veľkej panvici nad stredným plameňom. Pridajte cibuľu, cesnak, jalapeno, zelenú papriku a restujte asi 5 minút. Pridajte rajčiny, ocot, fazuľu a rascu. Občasne premiešajte a po 5 minútach odstavte. V trúbe si zohrajte tortily potreté druhou lyžicou oleja – aby začali hnednúť. Na panvici si medzitým urobte z vajec a soli miešané vajcia. Následne vyberte tortily, dajte na ne pripravenú zmes a vajcia. Posypte syrom a vráťte do trúby. Keď sa syr roztopí, môžete vybrať a podávať.
Dobrú chuť!
Čítať ďalší článok:
Tento 30-minútový tréning s jednoručkami vás vyrysuje na leto Zdieľať na Facebooku